Yandex Metrica

Gaz ihraç edeceğiz! Macaristan tarih verdi: Türkiye tarihinde bir ilk

Gaz ihraç edeceğiz! Macaristan tarih verdi: Türkiye tarihinde bir ilk

Türkiye üzerinden Azerbaycan'dan gaz tedarikinin nisan ayının ilk gününden itibaren başlayacağını duyuran Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, "Türkiye ilk kez doğrudan komşusu olmayan bir ülkeye gaz ihraç edecek." ifadelerini kullandı.

Ekonomi

20.02.2024, 08:02

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye-Macaristan Ekonomi ve Ticaret Ortak Komisyonu (ETOK/JETCO) toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İŞKUR'dan iş arayanlara müjde! Emniyet Genel Müdürlüğü KPSS’siz mülakatsız personel alımı yapacak: işte başvuru şartları ve istenilen belgeler... İŞKUR'dan iş arayanlara müjde! Emniyet Genel Müdürlüğü KPSS’siz mülakatsız personel... Haberi Görüntüle

"TÜRK YATIRIMCILAR BÜYÜK ROL OYNUYOR"

Bu toplantının amacının iki ülkenin ekonomik ve ticari işbirliğini bir sonraki boyuta nasıl taşıyabilecekleri konusunda anlaşmaya varmak olduğunun altını çizen Szijjarto, "Türk yatırımcıların ülke ekonomimizde giderek daha büyük bir rol oynadığını düşünürsek geldiğimiz noktadan memnunuz." ifadelerini kullandı.

BAT grubu sigaralara zam geldi mi 6 Mayıs? Dunhill, Kent, Lucky Strike, Rothmans, Winfield paket fiyatları ne kadar oldu? BAT grubu sigaralara zam geldi mi 6 Mayıs? Dunhill, Kent,... Haberi Görüntüle

"TİCARET HACMİ 4.3 MİLYARI AŞTI"

Sözlerine devam eden Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, "Ticaret hacmimiz geçen yıl rekor kırarak 4,3 milyar doları aştı" dedi. Szijjarto ayrıca iki ülke arasındaki ilişkiyi nasıl daha da geliştirebileceklerini görmeleri gerektiğini belirtti.

Kritik veri öncesi altın fiyatları çakıldı: Ons altın kırmızı çizginin altına düşer mi? Kritik veri öncesi altın fiyatları çakıldı: Ons altın kırmızı çizginin... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-AVRUPA BİRLİĞİ

6 aylık Avrupa Birliği dönem başkanlığı sürecine değinen Szijjarto, "Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliğinin modernizasyonu ve genişletilmesine büyük önem vereceğiz zira Gümrük Birliğinin genişletilmesi, iki ülke arasındaki ticaret hacmini, ekonomiyi ve ekonomik iş birliğini daha da artırmamızı kolaylaştıracaktır". dedi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu: O tarihte tek haneye düşecek! Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu: O tarihte tek haneye düşecek! Haberi Görüntüle

SAVUNMA SANAYİİ İŞ BİRLİĞİ

Sözlerine Türkiye ve Macaristan'ın savunma sanayisi alanındaki iş birlikleri ile devam eden Szijjarto, "Macar ve Türk savunma sanayisi firmaları arasında ortak girişim oluşturulması, bizi gerçekten memnun etti. Bu ortak girişimin milli savunma güçlerimize 400 zırhlı araç teslim edecek olmasından da büyük mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Tesis kapasiteleri artıyor: Silivri ve Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisleri 12 milyar metreküpe çıkacak! Tesis kapasiteleri artıyor: Silivri ve Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisleri... Haberi Görüntüle

"AZERBAYCAN İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Szijjarto, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) Gözlemci Üye olan Macaristan için bu teşkilatın önemine değinerek, Türk dünyası ile dostluk ve iş birliklerinin tarihe, ortak değerlere ve ortak çıkarlara dayalı olduğuna dikkati çekti.

"Yani buradan gaz alabileceğimiz belli olduktan sonra bu bölgenin dostu olmadık." diyen Szijjarto, "Otoriter bir rejimle, totaliter bir rejimle, diktatörlükle ve bunun gibi şeylerle dostluk kurduğumuz için Avrupa Birliği'nde eleştirildik." ifadelerini kullandı. 

Sözlerine devam eden Szijjarto, "Şimdi de Avrupa Birliği ve Brüksel'den liderlerin, kendisinden gaz alabileceklerini anladıkları için (Azerbaycan) Cumhurbaşkanı (İlham) Aliyev'le yalnızca bir el sıkışma fotoğrafı fırsatı yakalamak için ellerinden geleni yaptığını görüyoruz. Yani dostluğumuz diğerlerine göre çok daha sağlam ve prensiplere dayalı." dedi.

Dövizcilere koşun! Ünlü ekonomist Batırel'den dolar tahmini: 25 liraya kadar düşecek Dövizcilere koşun! Ünlü ekonomist Batırel'den dolar tahmini: 25 liraya kadar... Haberi Görüntüle

"GAZ ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Szijjarto, küresel siyasette ve küresel ekonomide yaşanan son değişimlerden sonra gerek tedarik yolları gerekse enerji kaynakları ve transit yolları açısından bu bölgenin öneminin artacağı söyleyerek, TDT'ye üye ülkelerle ticareti büyük ölçüde artırdık. Bu yıl Azerbaycan ve Türkiye'den de gaz almaya başlayacağız." diye konuştu.

Bitcoin tarihinde bir ilk: En sert aylık düşüş! Bitcoin tarihinde bir ilk: En sert aylık düşüş! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK

Sözlerine devam eden Macar Bakan, "275 milyon metreküp doğal gazın teslimine ilişkin anlaşma imzaladık. Teslimatlar nisan ayının ilk gününden itibaren başlayacak." dedi. Szijjarto, ayrıca "Yani Türkiye ilk kez doğrudan komşusu olmayan bir ülkeye gaz ihraç edecek. Bunların ilki olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading