Yandex Metrica

Yavuz Sultan Selim'den sonra bir ilk! Türkiye'nin kasası ağzına kadar altın doldu: Dünyada ilk sırada

Yavuz Sultan Selim'den sonra bir ilk! Türkiye'nin kasası ağzına kadar altın doldu: Dünyada ilk sırada

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın kasası ağzına kadar altınla doldu! Türkiye'yi dünyada 1 sıraya çıkaran 570 tonluk altın rezervi Çin'i ve Hindistan'ı kıskandırdı. 

Ekonomi

19.05.2024, 23:45

Altın piyasasına Türk etkisi! Dünya uzun süredir Çin'in altın alımlarına yönelik endişesini dile getirirken, World Gold Council'in Türkiye raporu piyasaları allak bullak etti. Söz konusu analizde Türkiye mevcut rezervine ek 30 ton altın daha ekledi. Peki Türkiye'nin toplam altın rezervi ne kadar? 

Altın fiyatlarına Trump etkisi: Yukarı yönlü sert hareket! İşte 15 Temmuz 2024 güncel altın fiyatları Altın fiyatlarına Trump etkisi: Yukarı yönlü sert hareket! İşte 15... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ALTIN REZERVİNDE 1. SIRAYA OTURDU

Türkiye, Çin, Hindistan ve Kazakistan’ın başını çektiği 10 merkez bankası, bu yılın ilk çeyreğinde 24 milyar dolarlık altın alımı yaptı. Rezervine 30 ton altın ekleyen Türkiye’yi Çin, Hindistan ve Kazakistan takip etti. Öte yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  30 ton daha satın alarak altın rezervini 570 tona çıkardı.

Ayrıca TCMB'ı brüt Döviz rezervleri 5 milyar 55 milyon dolar artışla 74 milyar 203 milyon dolara yükseldi. Brüt döviz rezervleri, 3 Mayıs'ta 69 milyar 148 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu. 

Merkez Bankası toplam rezervleri, 10 Mayıs haftasında bir önceki haftaya kıyasla 7 milyar 547 milyon dolar artarak 126 milyar 855 milyon dolardan 134 milyar 402 milyon dolara çıktı. Söz konusu yükseliş 27 Ağustos 2021'den bu yana en güçlü haftalık rezerv artışına işaret etti.

O hava yolu şirketinden dev kampanya! 9 dolara her yere uçabilirsiniz! Bu ucuz biletler kapış kapış gidecek! O hava yolu şirketinden dev kampanya! 9 dolara her yere... Haberi Görüntüle

YAVUZ SULTAN SELİM'DEN SONRA BİR İLK

Osmanlı Devleti'nin 9. padişahı I. Selim (Yavuz Sultan Selim) 8 yıl, 4 ay ve 29 günlük hükümdarlık süresinde toplam 260 ton altın toplayarak Osmanlı ve Türk tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı. Yaygın bir efsaneye göre; hazinenin kapısını mühürledikten sonra Yavuz, şöyle vasiyet etmiştir: 

"Benim altınla doldurduğum hazineyi, torunlarımdan her kim doldurabilirse kendi mührü ile mühürlesin, aksi halde Hazine-i Hümayun benim mührümle mühürlensin." 

Bu vasiyet tutulmuş, o tarihten sonra gelen padişahların hiçbiri hazineyi dolduramadığından, hazinenin kapısı Osmanlı'nın yaklaşık 400 yıl Yavuz'un mührüyle mühürlenmiştir.

Habere Tepki Ver

15

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading