Yandex Metrica

Tesis kapasiteleri artıyor: Silivri ve Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisleri 12 milyar metreküpe çıkacak!

Tesis kapasiteleri artıyor: Silivri ve Tuz Gölü'nde doğalgaz depolama tesisleri 12 milyar metreküpe çıkacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ''BOTAŞ, 2028 yılında bu iki tesisin toplamında 12 milyar metreküplük bir depolama kapasitesine ulaşmayı hedefliyor" ifadeleri yer aldı.  

Gündem

13.05.2024, 01:39

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, BOTAŞ'a ait Silivri ve Tuz Gölü'nde bulunan doğalgaz depolama tesislerinin 2028 yılında 12 milyar metreküpe yükseltileceğini müjdeledi.

Son dakika: Ayhan Bora Kaplan Davasıyla ilgili gözaltına alınmıştı: O Emniyet Müdürü serbest Son dakika: Ayhan Bora Kaplan Davasıyla ilgili gözaltına alınmıştı: O... Haberi Görüntüle

DEPOLAMA KAPASİTESİ 12 MİLYAR METREKÜPE ULAŞACAK

Yapılan yazılı açıklamada, ''Enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlayan bu tesislerimiz, Avrupa'ya örnek teşkil edecek nitelikte. BOTAŞ'a ait Silivri ve Tuz Gölü'ndeki doğal gaz depolama tesisleri, stratejik önemiyle dikkat çekiyor. Silivri'nin 4,6 milyar metreküp, Tuz Gölü'nün de 1,2 milyar metreküp doğal gaz depolama kapasitesi bulunuyor. BOTAŞ, 2028 yılında bu iki tesisin toplamında 12 milyar metreküplük bir depolama kapasitesine ulaşmayı hedefliyor" ifadeleri yer aldı.

Bayraktar, ''Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nde 4,2 megawatt elektrik gücünde rüzgar enerjisi santrali (RES) bulunuyor. Mevcut yapıda üretilen elektrik, tesisin ihtiyaçlarının tamamını karşılıyor. Ayrıca ilave 4,2 megawatt elektriklik yeni bir RES için de çalışmalar sürüyor. Yeni RES'in bu yıl sonunda inşaatının tamamlanması planlanıyor. Devreye alınmasıyla Silivri'de rüzgar enerjisi kurulu gücü 8,4 megawatt elektriklike çıkmış olacak.'' dedi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading