Yandex Metrica

Hamas yetkilisi Hamdan, İstanbul'daki kongrede konuştu: 'İsrail, ABD'den aldığı desteğe rağmen başarılı olamadı'

Hamas yetkilisi Hamdan, İstanbul'daki kongrede konuştu: 'İsrail, ABD'den aldığı desteğe rağmen başarılı olamadı'

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, İsrail'in 8 haftayı geçmeden Filistin direnişini kırmayı hedeflediğini ancak geçen 8 ayda bu hedefine başta ABD ve diğer Batılı güçlerin desteğine rağmen bunu başaramadığını söyledi.

Gündem

19.05.2024, 16:09

İnsan ve Medeniyet Hareketi, Uluslararası Kudüs ve Filistin Koalisyonu (GCQP) ve Al Baraka Uluslararası Yardım Derneği işbirliğiyle düzenlenen "Özgürlük Tufanı Kongresi", Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. "Aksa Tufanı Hareketi: Süreç ve Kültürel Boyutları" başlıklı oturumda konuşan Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Gazze'deki durum ve verilen mücadeleyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Hamdan, 7 Ekim 2023'te düzenlenen Aksa Tufanı operasyonu ve devamında meydana gelen gelişmelerle bazı siyasi hedeflerin belirlendiğine dikkat çekti. Hamdan, "Birincisi, Siyonist oluşumun (İsrail) yanı sıra ABD ve bölgesel bazı kesimler, Filistin meselesini tasfiye etme projesinde mutabık kaldı. İkincisi ise ABD'nin planladığı projeyle İsrail'in önce ortak olacağı ve daha sonra liderlik edeceği bölgesel siyasi bir eksen oluşturmasıdır ki İsrail'le normalleşme süreci bu projenin ilk adımıydı." ifadelerini kullandı.

İsrail saldırılarının hedeflerinden birinin de Arap Baharı'nın etkisinde kalan  bölge halklarını düşünce açısından teslim olmaya zorlamak olduğunu belirten Hamdan, İsrail'in aldığı tüm desteklere karşın bu hedefine ulaşamadığını söyledi. 

Son dakika: Bakan Yerlikaya: Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum'da yakalandı Son dakika: Bakan Yerlikaya: Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen terörist Bodrum'da... Haberi Görüntüle

"8 HAFTADA BİTİRECEKLERDİ 8 AY OLDU BİTMEDİ"

 "İsrail ordusu, 8 haftayı geçmeyecek bir süre zarfında Filistinli direniş hareketini bitirmeyi hedefliyordu. Ancak 8 ay geçmiş ve bu ordu hâlâ direnişin saldırılarıyla vuruluyor." diyen Hamdan, İsrail ordusunun sivil katliamı yaptığını bildirdi. Gazze Şeridi'ndeki 2 milyonluk nüfusun yüzde 7'sinin İsrail tarafından katledildiğini ya da yaralandığını söyleyen Hamdan, Hamas'ın ateşkes müzakerelerinde net olduğunu şu sözlerle ifade etti: "Birinden dahi taviz vermediğimiz 5 başlık belirttik. Birincisi; Gazze'ye yönelik savaşın tümüyle durması. İkincisi; işgalcinin tüm bölgelerden geri çekilmesi. Üçüncüsü; yerinden edilmiş halkın geri dönmesi. Dördüncüsü; Gazze Şeridi üzerindeki ablukanın son bulması. Beşincisi ise adil bir esir takasının yapılması."

Yeni haftanın ilk gününde hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Aşırı sıcaklara dikkat! Yeni haftanın ilk gününde hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Aşırı... Haberi Görüntüle

"İSRAİL SAVAŞI BİLEREK UZATIYOR"

Hamdan, İsrail'in pek çok sebeple savaşı ve saldırışarı sürdürme niyetinde olduğunu, bunu da ateşkes görüşmelerindeki uzalşmaz tavrıyla gösterdiğini ifade etti. İsrail'in savaşı uzatma sebeplerinden birinin Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yolsuzluktan hapse girme ihtimali olduğunu söyleyen Hamas yetkilisi, ayrıca İsrail askeri kurmaylarının da savaşı uzatarak Aksa Tufanı'nda zedelenen imajını düzeltmeye çalıştığını, Gazze'deki savaşı uzatma sebeplerinden birinin de Aksa Tufanı'yla birlikte ABD'nin bölgesel planlarının ciddi anlamda etkilenmesiyle ilişkili olduğunu dile getirdi.

Filistin meselesinin farklı yönleri ve geleceğinin tartışılacağı ve 18-19 Mayıs tarihlerinde devam etmesi planlanan kongrenin bugünkü oturumunda Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Hamdan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özel ve Cezayirli düşünür ve siyasetçi Dr. Abdurrezzak Makri birer konuşma yaptı. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading