Yandex Metrica

Prim eksiği olanlar emekliliğin tadını çıkartacak: Bağ-Kur'lu esnaflar gözünüz aydın

Prim eksiği olanlar emekliliğin tadını çıkartacak: Bağ-Kur'lu esnaflar gözünüz aydın

Bağ-Kur sahibi esnafların erken emeklilik beklentisine Bakan Işıkhan'dan jet hızında  yanıt. 9000 gün olan prim sayısı 7200'e düşürülmesi an meselesi. Milyonlarca kişinin beklediği erken emeklilikte son durum paylaşıldı.

Ekonomi

20.05.2024, 00:28

Bağ-Kur'lu esnaflar, erken emeklilik için gün saymaya başladı. Prim gün sayısının 9000 günden 7200 güne düşürülmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın kararlı çalışması devam ediyor. Bu kapsamda esnaflara müjdeli haberin gelmesi ise an meselesi.

Bağ-Kur için 7200 prim gün sayısı düzenlemesi, esnafların erken emeklilik beklentilerini kapsadığı için büyük ilgi görüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur prim gün sayısının 9000'den 7200 güne düşürülmesi konusunda çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Bu düzenleme TBMM'de torba yasa teklifi kapsamında ele alınacak.

Araç sahibi olmak artık çok kolay! Yeni Renault Duster'ın fiyatı belli oldu: Bu fiyatlar kaçmaz Araç sahibi olmak artık çok kolay! Yeni Renault Duster'ın fiyatı... Haberi Görüntüle

7200 PRİM GÜNÜ YASASI TBMM'YE GELİYOR

Bağ-Kur sahibi esnafların yakından takip ettiği prim gün sayısının düşürülmesi, yakın zamanda Torba Yasa kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak. Bu kapsamda 1800 gün veya 5 yıl daha kısa sürede erken emeklilik fırsatı elde edecek olan Bağ-Kur'lular, sabırsızlıkla kararın açıklanmasını bekliyor.

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi ve 3600 ek gösterge gibi önemli konular Torba Yasa'nın içerisinde yer alacak. AK Parti tarafından hazırlanan yasa teklifi, TBMM'de çalışmaların tamamlanmasının ardından görüşülmeye başlanacak.

SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek ve faiziyle geri alınacak! SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek... Haberi Görüntüle

ESNAFLARA 5 YIL ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

Bağ-Kur sahibi esnaflar, 9000 olan prim gün sayısını doldurmakta oldukça zorlanıyor. Prim gün şartı nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasından faydalanamayan kişiler için yeni düzenleme yolda.

Yeni düzenleme ile birlikte Bağ-Kur emeklileri artık 5 yıl daha erken emekli olabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın, 2024 yılı içerisinde yasalaşması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading