Yandex Metrica

Emekli destek paketinin içinde yok yok: Ücretsiz tatil, trende indirim, eczane, giyim, market alışverişi ve çok daha fazlası

Emekli destek paketinin içinde yok yok: Ücretsiz tatil, trende indirim, eczane, giyim, market alışverişi ve çok daha fazlası

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda uygun olan yurtlar emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak. Emekliler için tüm illerde kamuya ait misafirhaneler ücretsiz, öğretmenevleri ise yüzde 15, eczane, giyim, ve market alışverişlerinde ise indirim kuponu sağlanacak.

Ekonomi

21.05.2024, 10:26

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 'Emekliler Yılı' kapsamında çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak emekliler için arka arkaya müjdeli haber açıklayacaklarını, bu haberlerden ilkinin ise KYK yurtlarında emeklilere ücretisz konaklama imkanı olduğunu söyledi.

Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürürlüğe girecek yeni hizmet modelini, emeklilere tanıttı. SGK'nın sadece maaş ve ikramiye ödeyen bir kurum olmadığını, daha sosyal bir kurum olacağı vurgulandı. 2024 yılının emekliler yılı ilan edilmesi lafta kalmayacak, emekliler için Haziran ayında çok güzel sosyal destekler açıklanacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine sevindiren haber! 11.000, 12.000 ve 12.500 TL altında maaş alanlar dikkat! Kök maaşlarda büyük değişiklik! SSK ve Bağ-Kur emeklilerine sevindiren haber! 11.000, 12.000 ve 12.500... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ KONAKLAMA 

Bakan Işıkhan, emeklilerin talep ve beklentilerini karşılama kiçin bakanlığın kollarını sıvadığını belirtti. Emeklilerin yaşamını kolaylaştıracak emekliler.gov.tr adlı internet sitesi ise kısa bir süre içerisinde hizmete açılacak.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar artık tüm emeklilere ücretsiz olacak. Buna ek olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bünyesindeki tesisler emeklilere ücretsiz olarak sunulacak.

Kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Emeklilere daha da fazla özel hak ve ayrıcalık Haziran ayının ortalarına doğru açıklanacak.

Son dakika: İstanbul'da toplu taşımaya zam! Son dakika: İstanbul'da toplu taşımaya zam! Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE MARKET, GIDA, ECZANE İNDİRİMİ

PTTcel tarafından emeklilere özel 'Emekli Paketi' oluşturuldu. Paketin ierisinde TCDD'de yüzde 10 indirim, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde, giyim mağazalarında indirim yapılacak.

Bakan Işıkhan, ''YÖK ile yapılan işbirliği kapsamında Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma temelli 3. Yaş Üniversitesini yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yerli ve milli ödeme sistemimiz olan Troy ile bankalarla yaptığımız protokol çerçevesinde emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde, giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak'' dedi.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading