Yandex Metrica

Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu: O tarihte tek haneye düşecek!

Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu: O tarihte tek haneye düşecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya'da düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü'ne katılım gösterdi. Şimşek, ''2026 yılında tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız'' ifadelerini kullandı.  

Ekonomi

16.05.2024, 16:46

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl 8.'si düzenlenen Türk-Alman Ekonomi Günü'ne katılım gösterdi.

Bakan Şimşek, ''Avrupa Türk İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) tarafından Düsseldorf Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Şimşek, konuşmasına Almanca "Bugün burada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum'' ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Şimşek, ''Bir sunum yapmak istiyorum hem Türkiye ekonomisinin içinden geçtiği süreçle ilgili olarak hem de Türk-Alman ilişkileri ile ilgili olarak. Biz Türk girişimcilerin Almanya'da yatırım yapmasından memnunuz, aynı zamanda Türkiye'de yatırım yapmanızı isteriz. O nedenle çok kısa bir şekilde Türkiye'nin neden yatırımcı için cazip bir ülke olduğundan bahsedeceğim'' dedi.

Warren Buffett'tan tavsiye alma devri bitti: Yapay zeka sizin yerinize para kazanmaya hazır Warren Buffett'tan tavsiye alma devri bitti: Yapay zeka sizin yerinize... Haberi Görüntüle

''ÖNCELİK FİYAT İSTİKRARI''

Orta vadeli programa değinen Bakan Şimşek, ''Temel makroekonomik dengesizlikleri çözmek için uygulamaya koyduğumuz bir program. Ve bu programımız da çalışıyor. Türkiye, Almanya kadar olmasa da büyük bir ekonomi. Geçen sene cari kurlarla 1,1 trilyonu aştı ama nüfusuna, çalışma çağındaki nüfusuna, satın alma gücü paritesiyle milli gelirine baktığınız zaman neredeyse 15-17 Avrupa Birliği üyesi ülke büyüklüğünde bir ülke. Yatırım yapmak için gittiğiniz pazarın büyük olması önemli. O anlamda Türkiye büyük ve önemli bir partner'' ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, ''Bizim önceliğimiz fiyat istikrarı, yani enflasyonun tek haneye düşürülmesi, mali disiplin ve tabii ki yapısal dönüşüm. Yapısal dönüşümden kastettiğimiz yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve sanayide dönüşüm bütün bunlar bize daha yüksek sürdürebilir büyümenin imkanını arttıracak'' dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Hızlı bir düşüş olacak! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Hızlı bir düşüş olacak! Haberi Görüntüle

''ENFLASYON TEK HANEYE DÜŞECEK''

2026 yılında tek haneli enflasyona ulaşacaklarını belirten Şimşek, ''Mayıs ayında yüzde 70'in üzerinde bir enflasyonla zirveyi bulacağız. Daha sonra uygulamaya koyduğumuz programla birlikte enflasyon hızlı bir şekilde düşecek ve 2026 yılında tekrar tek haneli enflasyona dönmüş olacağız. Uzun bir yolculuk ama başaracağız çünkü iyi bir programımız var.'' dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading