Yandex Metrica

Warren Buffett'tan tavsiye alma devri bitti: Yapay zeka sizin yerinize para kazanmaya hazır

Warren Buffett'tan tavsiye alma devri bitti: Yapay zeka sizin yerinize para kazanmaya hazır

Artık herkes kripto alanındaki yatırım kararlarını iyileştirmek için ChatGPT'nin yeni sürümünü kullanmaya başladı. Yatırımcılar bu sayede teknik analiz, yatırım tavsiyeleri gibi konular ile uğraşmıyor. Yapılan analizler sonucunda ise yapay zekanın normal bir insana göre yatırım yaparken daha başarılı olduğu gerçeği ortaya çıktı.

Dünya

16.05.2024, 12:18

Dünyanın en başarılı yatırımcıları arasında gösterilen  Amerikalı milyarder Warren Edward Buffett'a yapay zeka rakip oldu. Tüm yatırımcılar tarafından örnek alınan başarılı iş insanı Buffett'ın verdiği yatırım tavsiyelerinin yerini artık OpenAI teknoloji şirketinin yeni yapay zekası Chat GPT4-o alacak gibi duruyor.

ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Müzakerelerde en zor aşamaya gelindi ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Müzakerelerde en zor aşamaya gelindi Haberi Görüntüle

CHATGPT PARA PİYASALARINI ANALİZ EDEBİLİYOR

Kripto para dünyası her geçen gün gelişiyor ve giderek daha karmaşık hale geliyor. Özellikle çok az zamanı olan ve piyasadaki son gelişmelerle günlük olarak ilgilenmeyen küçük yatırımcılar için güncel trendlere ayak uydurmak neredeyse imkansız hale geldi. Neyse ki, yatırımcıların kripto para dünyasını anlamak ve analiz etmek için kullanabileceği araçlar ve teknolojiler, yatırımcılara dev katkı sağlıyor.

Yapay zeka ile yatırım arasında bağ kurmak isteyen bir kripto para yatırımcısı, ChatGPT'nin yeni sürümü ChatGPT-4o'ya Bitcoin'in 2024 yılında gerçekleşmesi muhtemel fiyatını sordu.  Bitcoin fiyatı için ChatGPT-4o tahminleri ise şaşırttı. Bitcoin'in yarıya inmesinin fiyat üzerindeki etkisini göz önünde bulunduran yapay zeka mevcut bilgileri inceledi ve BTC için fiyat tahminini yaptı. 

İskender-M balistik füzesi ateşlendi: Dakikalar içinde 100 asker öldürüldü İskender-M balistik füzesi ateşlendi: Dakikalar içinde 100 asker öldürüldü Haberi Görüntüle

YAPAY ZEKADAN BITCOIN TAHMİNİ: 179 BİN DOLAR

ChatGPT-4o, “tarihsel trendlere dayanarak, Bitcoin fiyatının yarılanmayı takip eden yılda tipik olarak önemli ölçüde arttığını” belirtti ve kripto para biriminin 2012 yarı yılından sonraki bir yıl içinde yaklaşık 10 dolardan 1000 dolara yükselmesini örnek gösterdi.

Yapay zeka botu ayrıca 2016'daki yarılanmayı takip eden yılda Bitcoin fiyatının yaklaşık 600 dolardan 20.000 dolara yükseldiğini belirterek, benzer bir artışın yaklaşan yarılanmadan sonra da gerçekleşebileceği sonucuna vardı. Eğilimler göz önüne alındığında, Bitcoin fiyatının 2024 yarılanmasından sonra yükselmesi oldukça olasıdır.Tarihsel fiyat hareketine dayanan tahminde, BTC'nin Ağustos 2025'e kadar 179.000 dolara ulaşmasının mümkün olduğu belirtildi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading