Yandex Metrica

Sitede Ara

Esir aileleri Netanyahu'yu ve hükümetini sıkıştırıyor: 'Acil görüşme talep edildi'

Esir aileleri Netanyahu'yu ve hükümetini sıkıştırıyor: 'Acil görüşme talep edildi'

İsrail hükümeti, Hamas'la yürütülen esir takası görüşmelerine ilişkin ketum davranıyor. Müzakereler hakkında bilgi edinemeyen İsrailli esirlerin aileleri ise bundan şikayetçi. Başbakan Netanyahu'ya mektup yazan esir aileleri acil görüşme taşep etti. Netanyahu'nun bu talebe ne cevap vereceği merak ediliyor.

Dünya

15.05.2024, 17:14

İsrail'in Gazze'ye saldırıları iç kamuoyunda beklenen desteği görmüyor. Aylardır sürdürülen katliama karşı çıkan İsrailliler belirli periyotlarla anlaşmaya varılması ve esir takası için bastırmaya devam ediyor. Şüphesiz protestocuların bir kısmını da esir aileleri oluşturuyor. Gazze'deki İsrailli esirlerin aileleri aylardır Hamas'ın elinde bulunan yakınlarından haber alabilmiş değil. Bunun için Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetini sorumlu tutan esir aileleri Hamas'la yürütülen müzakerelerin son durumuyla ilgili acil görüşme talep etti. 

Hamas'tan Biden'a kınama: 'ABD soykırıma askeri destek vermeye devam ediyor' Hamas'tan Biden'a kınama: 'ABD soykırıma askeri destek vermeye devam ediyor' Haberi Görüntüle

NETANYAHU'NUN TARI TEPKİ ÇEKİYOR

İsrail'in uzlaşmaz tavrı Hamas'la aracı devletler gözetiminde yürütülen müzakereleri çıkmaza sokuyor. Yeni getirilen tüm tekliflere kulağını tıkayan işgal devleti, daha fazla Filistinli sivili öldürmenin bahanelerini arıyor. 7 aydan bu yana 35 bine yakın sivili katleden Netanyahu emrindeki ordunun daha büyük katliamlara hazırlık yaptığı biliniyor. Bunun için arkasına ABD'yi ve İngiltere'yi alıp hakkında BM'den çıkacak olumsuz kararlara engel oluyor, yeni saldırılar için fırsat kolluyor. İsrail'in ABD'den gelecek gelecek yeni silahları beklediği ve dünya kamuoyunu Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen müzakerelerle oyaladığı belirtiliyor. Asıl amaç ise Gazze'de kalıcı İsrail varlığını temin etmek ve Gazze'nin yönetimini Hamas'tan almak. 

Akıllara durgunluk veren savaş planı: Kaliningrad'ı işgal et NATO gölünü yok et Akıllara durgunluk veren savaş planı: Kaliningrad'ı işgal et NATO gölünü... Haberi Görüntüle

NETANYAHU'YLA GÖRÜŞMEK İSTEDİLER

Tüm bunlar olup biterken İsrailli esirlerin aileleri Netanyahu'ya mektup gönderdi. Kanal 12'de yer alan habere göre esir ailelerinin temsilcileri Hamas'la yürütlen müzakerelerin geldiği aşama konusunda görüşmek üzere Netanyahu'dan randevu talep etti. Temsilciler, Netanyahu'yla yarın (1 Mayıs) görüşmek istiyor.

Israel Hayom gazetesi ise mektubun içeriğini yayınladı. Gazeteye göre mektupta şu ifadeler yer alıyor: "Görüşmeden geçen aylar sonra bir toplantı talebinde bulunmak üzere yaklaşık bir buçuk hafta önce sizinle ve Savaş Konseyi'nin tüm üyeleriyle temasa geçtik. Savaş Konseyi üyelerinden herhangi birinin resmi yanıtı veya yorumu olmaksızın, talebimiz değişmeden kalmıştır. Anlaşmanın durumu hakkında bilgi almak ve esirlerin durumuna ilişkin kesin tutumumuzu ifade etmek için yarın acil bir görüşme yapılmasını talep ediyoruz."

Mucize kurtuluş: 27 yıl önce kaçırıldı, evinden iki adım mesafede bulundu Mucize kurtuluş: 27 yıl önce kaçırıldı, evinden iki adım mesafede... Haberi Görüntüle

SAVUNMA BAKANLIĞI ÖNÜNDE GÖSTERİ DÜZENLENDİ

Bu arada İsrailli esirlerin yakınları ve desteçileri başkent Tel Aviv'de bulunan Savunma Bakanlığı önündeki Begin Caddesi'nde toplandı. 200 kişilik grup sloganalr atarak Netanyahu ve hükümetine eleştirilerde bulundu. Göstericiler "Esirleri kurtarın", "Bekleyecek zamanları kalmadı kurtarın" yazılı pankartlarla bir süre yolu kapattı. Esir yakınalrı, Netanyahu'yu ve hükümetini esirlerin kurtarılması için gerekeni yapmamakla suçluyor. Bu nedenle sıklaşan protestolarda polis ile vatandaşlar daha fazla karşı karşıya geliyor. 

Ilımlı İslam'a adım atmışlardı! Suudi Arabistan'daki ilk mayolu defile tarihe geçti! Ilımlı İslam'a adım atmışlardı! Suudi Arabistan'daki ilk mayolu defile tarihe... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DE YAPTIĞI SOYKIRIM

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı ölümcül saldırılarda kitlesel yıkım ve ciddi ihtiyaç malzemeleri kıtlığı nedeniyle o zamandan bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 35 bine yakın Filistinli öldürülürken ve 78 binden fazla kişi de yaralandı.

BM'ye göre, İsrail savaşının başlamasından altı aydan fazla bir süre sonra, Gazze'nin büyük bir kısmı harabeye döndü ve bölge nüfusunun yüzde 85'i ülke içinde yerinden edilmeye zorlandı.

İsrail, ocak ayında soykırım eylemlerini durdurmasını ve Gazze'deki sivillere insani yardım sağlanmasını garanti altına alacak önlemler almasını emreden geçici bir karar yayınlayan Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırımla suçlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading