Yandex Metrica

Nikol Paşinyan'dan dikkat çeken Türkiye ve Azerbaycan açıklaması

Nikol Paşinyan'dan dikkat çeken Türkiye ve Azerbaycan açıklaması

Türkiye ve Azerbaycan'la düşmanlığa son verilmesi gerektiğini belirten Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Ermenistan çevresindeki güvenlik garantileri sisteminin çalışmadığını dikkate alarak barışçıl bir gündem kabul ettik. Barışın tesisi ülkemizin güvenliğini sağlayabilir" şeklinde konuştu.

Dünya

18.05.2024, 16:28

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Başkent Erivan'da basın toplantısı düzenlerken Türkiye ve Azerbaycan'a ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

Paşinyan, yaptığı açıklamada Ermenistan'ın Türkiye ve Azerbaycan'la düşmanlığı yönetmek, azaltmak ve sonlandırmak istediğinin altını çizdi.

Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç imha edildi Kassam işgalcilere öldürücü darbeler vuruyor: İsrail'e ait 100 askeri araç... Haberi Görüntüle

''DÜŞMANLIĞA SON VERMELİYİZ''

Düşmanlığa son vermeleri gerektiğini belirten Paşinyan, "Ermenistan çevresindeki güvenlik garantileri sisteminin çalışmadığını dikkate alarak barışçıl bir gündem kabul ettik. Barışın tesisi ülkemizin güvenliğini sağlayabilir" şeklinde konuştu.

Paşinyan, ayrıca İran ve Gürcistan'la ikili ilişkileri derinleştirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

"Sınır belirleme sürecinin kesilmesi halinde yeni bir savaş çıkabilir" diyen Paşinyan, Azerbaycan'la sınırın belirlenmesinin Ermenistan için güvenlik garantileri oluşturduğunu belirtti.

Tepkiler geri adım attırdı: Refah'ta bulunan sınır kapısı açıldı Tepkiler geri adım attırdı: Refah'ta bulunan sınır kapısı açıldı Haberi Görüntüle

''YÜZDE 90 ORANINDA TAMAMLANDI''

Paşinyan, "Ermenistan'ın Tavuş bölgesinden başlamak üzere sınırı işaretleme ve direkleri dikme süreci yüzde 90 oranında tamamlandı. Bu çalışma ilerledikçe güvenlik garantilerinin oluştuğuna ve savaşın zemin kaybedip mantıksızlaştığına dair inanç da o kadar güçleniyor" dedi.

İsrailli ırkçı bakan Ben-Gvir yine tahrik etti: 'Filistinliler gönüllü göçe zorlanmalı' İsrailli ırkçı bakan Ben-Gvir yine tahrik etti: 'Filistinliler gönüllü göçe... Haberi Görüntüle

DİREKLER SAVAŞ ÇIKMASIN DİYE KONULDU

Paşinyan, Azerbaycan sınırına direklerin iki ülke arasında yeniden savaş çıkma olasılığını ortadan kaldırmak için konulduğunu belirterek sınır belirleme sürecinin kesilmesi halinde yeni bir savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

Avrupa, Çin eksenine kayıyor: ABD'yi kızdıracak adım Macron ve Xi Jinping'den geldi... Avrupa, Çin eksenine kayıyor: ABD'yi kızdıracak adım Macron ve Xi... Haberi Görüntüle

''ULUSAL GÜVENLİK STRATEJİSİ REVİZE EDİLMELİ''

Ulusal güvenlik stratejisini gözden geçirme çağrısı yapan Paşinyan, "Yaşanan süreçler Ermenistan'ın kalkınma stratejisinin revize edilmesi gerektiği kanaatini oluşturdu. Bu açıdan bakıldığında ulusal güvenlik stratejisinin de revize edilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu revizyon süreci halihazırda başladı. Ermenistan'ın varoluş nedeni tarihi adalete ve ulusal gündemlere hizmet etmek değil, vatandaşların özgürlüklerini, mutluluğunu ve refahını sağlamak olması gerekiyor'' dedi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading