Yandex Metrica

Sitede Ara

Tepkiler geri adım attırdı: Refah'ta bulunan sınır kapısı açıldı

Tepkiler geri adım attırdı: Refah'ta bulunan sınır kapısı açıldı

İsrail dünyadan gelen yoğun tepkiler sonrası 7 Ekim'den bu yana abluka altına altığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın insani yardım girişi için tekrar açıldığını duyurdu. 

Dünya

18.05.2024, 10:33

Katil İsrail ordusunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT), Gazze'den düzenlenen saldırılar nedeniyle kapatılan Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı insani yardımların geçişi için yeniden açıldığını duyurdu.

Söz konusu açıklamanın devamında insani yardım taşıyan tırların Mısır'dan, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na gelmeye başladığı ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere İsrail ordusu 5 Mayıs'ta Kerem Ebu Salim bölgesine düzenlenen roketli saldırılarda 4 askerinin hayatını kaybetmesi üzerine Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın Gazze'ye yardım taşıyan tırların geçişine kapatıldığını duyurmuştuş.

Ayrıca görgü tanıkları, söz konusu olayın ardından İsrail savaş uçaklarının, Refah kenti çevresindeki tarım alanlarına saldırı düzenlediğini kaydetmişti.

Son dakika... İşgalci İsrail, Refah'a saldırı başlattı: 50'den fazla yer bombalandı Son dakika... İşgalci İsrail, Refah'a saldırı başlattı: 50'den fazla yer... Haberi Görüntüle

KARAR ABD TAAHHÜDÜNÜN ARDINDAN GELDİ

Karar ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail'in, Kerem Ebu Salim (Şalom) ve Refah sınır kapılarını yeniden açmayı taahhüt ettiğini söylemesinden sadece bir kaç dakika sonra alındı. 

Dışişleri Bakanlığı'nda, Kerem Ebu Salim ve Refah sınır kapılarının akıbetine dair gazetecilere açıklamalarda bulunan Miller, "İnsani yardımların ulaşmaya devam edebilmesi için, bunun gerçekten gerçekleşmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamlarına devam eden Miller, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın "mümkün olan en kısa sürede" yeniden açıldığını görmek istediklerini ve İsrail'in burayı açmayı taahhüt ettiğini vurgulayarak, "Refah için de aynı şey geçerli. Refah'ın yakıt sevkiyatı için yeniden açılacağını söylediler ki bu, su kaynakları, insani yardım ulaştıran kamyonlara yakıt ve fırınları çalıştırmak için son derece önemli. Ancak bunun tamamen yeniden açıldığını görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek için bir kılıf olarak kullanıyor Hamas Siyasi Büro Üyesi Rişk: İsrail müzakereleri Refah'ı işgal etmek... Haberi Görüntüle

HAMAS ATEŞKESE "EVET" DEMİŞTİ

Öte yandan Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. Hamas'ın Katar ve Mısır tarafından iletilen "ateşkes önerilerine" onay verdiğini duyurmasının ardından, İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam kararı almıştı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, dün sabah Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 789 Filistinli öldürüldü, 78 bin 204 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading