Yandex Metrica

Sitede Ara

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Çin'e uyarı: 'Rusya'yı desteklemekten vazgeç'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Çin'e uyarı: 'Rusya'yı desteklemekten vazgeç'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Alman gazetesine yaptığı açıklamada Çin'e eleştirilerde bulundu. Stoltenberg, "Çin, Batı ile iyi ilişkilerini sürdürmek istediğini söylüyor ancak Pekin aynı zamanda Avrupa'daki savaşı körüklüyor. İkisini birden yürütemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Dünya

26.05.2024, 01:38

Alman Welt am Sonntag gazetesine açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Çin'in çelişkilerle dolu bir politika takip ettiğini ve bundan vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Stoltenberg, Çin'in hem Rusya'yı destekleyip hem de Batı ile iyi ilişkiler sürdüremeyeceğini ifade etti. "Çin, Batı ile iyi ilişkilerini sürdürmek istediğini söylüyor ancak Pekin aynı zamanda Avrupa'daki savaşı körüklüyor. İkisini birden yürütemezsiniz." diyen Stoltenberg, Çin'in Ukrayna ile devam eden savaşta Rusya'ya verdiği desteğin hayati önem taşıdığını savundu ve "Moskova'nın Ukrayna'ya karşı füze, tank ve uçak üretmek için kullandığı makine parçaları, mikroelektronik ve diğer teknolojilerin satışında açık bir artış var." ifadesini kullandı.

Son dakika: İspanya, soykırım davasına müdahil olacak Son dakika: İspanya, soykırım davasına müdahil olacak Haberi Görüntüle

"UKRAYNA İÇİN GEÇ DEĞİL"

NATO'nun Ukrayna'daki savaşa doğrudan müdahil olmak istemediğini tekrarlayan Genel Sekreter, üye ülkeleri Ukrayna'ya daha fazla destek vermeye davet etti. Ukrayna'nın savaşı henüz kaybetmediğini belirten Stoltenberg, Ukrayna'nın kazanması için henüz çok geç değil. Ukrayna'ya hava savunma sistemleri ve uzun menzilli silahlar da dahil olmak üzere daha fazla silah ve mühimmat göndermeliyiz." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da istediğini elde etmesi halinde Avrupa'nın güvenli bir yer olmaktan çıkacağını ifade ederek Rusya'yı daha fazla saldırganlıktan caydırmalıyız. Putin'e yönelik bir yatıştırma politikası işe yaramayacaktır." değerlendirmesinde bulundu. Stoltenberg ayrıca müttefiklerin askeri envanterlerini yenilemesi, silah ve mühimmat üretimini artırmaları gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading