Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail kana doymuyor! Şifa Hastanesi kuşatıldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail kana doymuyor! Şifa Hastanesi kuşatıldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, sahur vaktinde Gazze’nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesi’ni bir kez daha işgal etti. Çevrede çatışmalar sürerken, hastaneyi kuşatan işgal birlikleri anonslar yaparak sivilleri dışarı çıkmaya zorluyor! Baskında çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Gazze'deki Filistin hükümeti, konuya ilişkin yaptğı açıklamada ''İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ni basarak içeride ateş açması savaş suçudur.'' ifadelerine yer verdi.

Dünya

28.03.2024, 21:12

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 5 ay geride kaldı. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve 32 binden fazla masum Filistinliyi katleden İsrail, dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atarken dünya bu vahşeti izlemekle yetiniyor.

Ramazan ayında bile saldırılarına acımasızca devam eden İsrail'in hedefinde yine siviller var. İsrail ordu güçleri, aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi.

3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam çok yakında 3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam... Haberi Görüntüle

ŞİFA HASTANESİ KUŞATILDI

İsrail tankları ve askeri araçları, yoğun ateş koruması altında aniden Gazze şehrinin batısındaki bölgelere girerek binlerce yerinden edilmiş, hasta ve yaralının bulunduğu Şifa Hastanesi'ni kuşattı. Şifa Hastanesi'nin bazı kısımları top mermileri ve İHA'lar ile hedef alındı.

Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de Gazze ayaklanmasına katıldı Son dakika... Bir protesto da Fransa'da: Tarihi Sorbonne Üniveristesi de... Haberi Görüntüle

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Baskından önce yerinden edilenlerin bazıları hastaneyi terk etmeyi başardı. Bebek katili Netanyhu'nun zorba ordusunun, hastaneyi hedef alıp içeriye ateş açması sonucu yerinden edilmiş kişilerden bazılarının öldü bazıları ise yaralandı.

Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek gösterisi düzenlendi! Sorbonne Üniversitesi'nde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un konuştuğu sırada dışarıda Filistin'e destek... Haberi Görüntüle

GAZZE'DEKİ HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Hastane kuşatmasının ardından Gazze'deki hükümetin medya ofisinden açıklama geldi. Telegram hesabından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, sabahın erken saatlerinden itibaren Şifa Hastanesi'ne tanklar, ağır silahlı askerler ve insansız hava araçlarıyla baskın düzenleyerek hastanenin içinde ateş açmaya başladığı, bunun yaralılar, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar arasında korku ve paniğe yol açtığı kaydedildi.

Meclis'te kavga çıktı! Milletvekili önce küfür etti, sonra yumruk attı: İşte şok saldırının görüntüleri... Meclis'te kavga çıktı! Milletvekili önce küfür etti, sonra yumruk attı:... Haberi Görüntüle

''SAVAŞ SUÇUDUR''

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İsrail ordusunun Şifa Tıp Kompleksi'ni tank, İHA ve silahlarla basarak içeride ateş açması, İsrail'in sağlık sektörünü ortadan kaldırma ve hastaneleri yok etme yönündeki niyetini doğrulayan savaş suçudur." ifadesine yer verildi.

Bu durumun hastanedeki binlerce insanın hayatını tehdit ettiği dile getirilen açıklamada, bu yapılanlar "halen çeşitli suçlar ve katliamlar işleyen, sağlık sektörünü ortadan kaldırma, hastaneleri yok etme niyetinde olan" İsrail ordusunun kara siciline eklenen bir savaş suçu olarak nitelendirildi.

Hamas kapıları kapattı: 'İsrail Gazze'den çekilmedikçe ve yerinden edilenler geri dönmedikçe anlaşma yok' Hamas kapıları kapattı: 'İsrail Gazze'den çekilmedikçe ve yerinden edilenler geri... Haberi Görüntüle

SORUMLULAR İSRAİL, ABD VE ULUSLARARASI TOPLUM

Açıklamanın devamında "İşgal ordusunun Şifa Tıp Kompleksi'ne baskın yapmasını en güçlü ifadelerle kınıyor ve bunu açık bir savaş suçu, uluslararası hukukun ihlali, uluslararası anlaşmaların ihlali ve insanlığa karşı suç olarak değerlendiriyoruz. Sağlık personeli, yaralılar, hastalar ve yerinden edilenlerin güvenliği ile yaşamlarından tamamen İsrail, ABD yönetimi ve uluslararası toplum sorumludur.'' denildi.

JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para transferi gerçekleştiremedi! JP Post Bank'ın sisteminde arıza çıktı: Japonya'da 1,2 milyon para... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E BASKI YAPILMALI

İsrail'i dizginlemek ve sağlık sektörüne, tıbbi kurumlara, hastanelere yönelik saldırılarını, soykırım savaşını durdurmak için uluslararası örgütler ile tüm ülkelere derhal ve acilen müdahale etmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, ayrıca "sağlık sektörünü yok etme planı çerçevesinde işlediği bu organize ve planlı suçlarını durdurması için" İsrail'e baskı yapmaları istendi.

Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi deşifre oldu Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA: GÜNEYE GİDİN

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Şifa Hastanesi'ne düzenlenen baskından saatler sonra sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bölgedeki insanların acil bir şekilde buradan ayrılmaları ve güneye doğru hareket etmeleri gerekiyor. Rimal Mahallesi ve Şifa Hastanesi sakinleri ile çevresindekilerin derhal batı yönünde Reşid Caddesi üzerinden güneye yönelmeleri ve El-Mevasi'deki insani bölgeye ulaşmaları gerektiğini" ifade etti.

Öte yandan İsrail'in "Kanal 13" televizyonu, İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında 80 Filistinliyi alıkoyduğunu aktardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading