Yandex Metrica

İspanya Pedro Sánchez için ayakta! Yüz binlerce kişilik dev miting

Geçtiğimiz günlerde istifa sinyali veren İspanya Başbakanı Pedro Sánchez'e destek çığ gibi büyüyor. Madrid sokaklarında toplanan yüz binlerce Sánchez destekçisi  Pedro Sánchez'i istifa kararından döndürmeye çalıştı.

Dünya

09.05.2024, 19:08

Filistin'e verdiği destek ile Siyonistlerin hedefi haline gelen ve eşi Begoña Gómez'e yolsuzluk soruşturulması açılan İspanya Başbakanı Pedro Sánchez geçtiğimiz günlerde istifa edebileceğini duyurmuştu.

Devlet başkanı mı seri katil mi belli değil: Elleriyle öldürdü, akşam kalbini yemek istedi! Devlet başkanı mı seri katil mi belli değil: Elleriyle öldürdü,... Haberi Görüntüle

PES ETME PEDRO

Mahkemenin yolsuzluk iddiaları nedeniyle eşi hakkında soruşturma açılan Sosyalist lider Çarşamba günü geleceği hakkında düşünmek için tüm resmi görevleri iptal ettiğini açıklayarak ülkeyi şaşkına çevirmişti.

Sosyalist destekçiler, partinin Madrid'deki genel merkezinin önünde Sánchez'e destek gösterisine katılmak için ülkenin dört bir yanından otobüslerle seyahat ederek "Pedro, pes etme" ve "Yalnız değilsin" sloganları attılar.

Desteğini ifade etmek için İspanya'nın kuzeyindeki Valladolid'den gelen 44 yaşındaki hükümet yetkilisi Jose María Diez, Sanchez'in istifa etmesi halinde aşırı sağın iktidarı ele geçirme ihtimalinin gerçek olduğunu söyledi.

Jose Maria Diez ayırca "Bu, hak ve özgürlüklerimiz açısından bir geri adım anlamına gelecektir" ifadelerini kullandı.

130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul edildi: Mülteciler gönderiliyor... 130 bin TL karşılığında sınır dışı edilecekler: Tartışmalı yasa kabul... Haberi Görüntüle

NELER OLMUŞTU?

Sánchez, Madrid mahkemesinin nüfuz ticareti iddialarının ardından eşi Begoña Gómez hakkında soruşturma başlattığının ortaya çıktığı gün istifasını değerlendirme kararını açıkladı.

Suçlamalar, Miguel Bernad adlı aşırı sağla bağlantılı bir adamın liderliğindeki Manos Limpias (Temiz Eller) örgütü tarafından yöneltildi.

Ön soruşturmada Bayan Gómez'in devlet parası veya kamu sözleşmeleri sağlayan özel şirketlerle olan bağlantıları araştırılıyor.

Spesifik olarak, IE Africa Center adlı bir vakıf ile Air Europa'nın Kovid-19 krizi sırasında 475 milyon avroluk (407 milyon £) kurtarma paketi aldığı turizm grubu Globalia arasındaki ilişki inceleniyor.

Sánchez ve müttefikleri, sağcı medyada geniş çapta yer alan iddiaların sahte olduğunda ısrar ediyor.

Koalisyon hükümetine liderlik eden Bay Sánchez, karısına yönelik iddiaların sağcı partilerin ve medyanın kendisini baltalamaya yönelik son girişimi olduğunu ifade etmişti.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ve eşi Begoña Gómez

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Castilla-La Mancha bölgesinin Sosyalist başkanı ve daha önce Sánchez'i partisi içindeki en büyük eleştirmenlerden biri olan Emiliano García-Page, "Yanlış bir dava bir başbakanı devirmemelidir" ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın'dan Afrika'da kritik temas: Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile bir araya geldi İbrahim Kalın'dan Afrika'da kritik temas: Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile bir... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'E VERDİĞİ DESTEK SONUNU GETİRDİ

7 Ekim'den bu yana İsrail zulmünü şiddetli bir şekilde kınayan İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, bölgedeki kalıcı huzurun iki devletli çözümle mümkün olacağını ifade ederek Filistin devletini tanımaya hazır olduklarını belirtmişti. Sosyalist cephede öne çıkan konuşmalarda Pedro Sánchez'in Gazze adımları Siyonistleri yolsuzluzluk oyununa ittiği yönünde.

Habere Tepki Ver

5

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading