Yandex Metrica

Afrika'da savaş adımları! İki ülke arasında gerilim büyüyor: Envanterlerinde Akıncı ve TB2/İHA var!

Afrika'da savaş adımları! İki ülke arasında gerilim büyüyor: Envanterlerinde Akıncı ve TB2/İHA var!

Burkina Faso'nun askeri lideri Yüzbaşı İbrahim Traore'den Fildişi Sahili'ne sert uyarı geldi. Traoré, "Aradığımız suçlular ve Burkina Faso'yu istikrarsızlaştırmak isteyenlerin tamamı Fildişi Sahili'ne sığınıyor." ifadelerini kullandı.

Dünya

12.05.2024, 18:39

Afrika'da Burkina Faso ile Fildişi Sahili arasında savaş çanları çalmaya başladı. Fildişi Sahilleri'ni sert bir dille uyaran Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traoré, "Aradığımız suçlular ve Burkina Faso'yu istikrarsızlaştırmak isteyenlerin tamamı Fildişi Sahili'ne sığınıyor." diyerek gerilimi bir üst noktaya çıkardı.

Soykırımcı İsrail'den Refah'a saldırı: Yine çocukları hedef aldılar Soykırımcı İsrail'den Refah'a saldırı: Yine çocukları hedef aldılar Haberi Görüntüle

AFRİKA'DA SAVAŞ ÇANLARI

Sözlerine devam eden Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traoré, "Yabancı savaşçılar ve paralı askerler teröristlerin saflarını güçlendiriyor. Bu nedenle, tehditle yüzleşmek için ordumuzun gücünü artırmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Batı'nın sömürgeci zihniyetine karşı aldığı tavırla akıllara kazınan  Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traore, ordu envanterini Türkiye'den aldığı Akıncı ve TB2 S/İHA'lar ile geçlendirmişti.

ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' ABD'den Hamas'ın ateşkes kararına ilişkin ilk açıklama: 'Bölgedeki ortaklarımızla tartışıyoruz' Haberi Görüntüle

ENVANTERİNDE AKINCI VE TB2 SİHA VAR

Yeraltı zenginlikleri bakımında Batı'nın gözde sömürge bölgesi alan Afrika'yı elinde tutmak isteyen Batılı ülkeler terör faaliyetlerini de sürdürmeyi devam ediyor.

Bu noktada devreye giren Türk İHA'ları Burkina Faso Ordusu'nun terör  operasyonlarında nokta atışı vuruşlar yaparak başarılı bir grafik çizdi.

Envanterini Türk savunma sanayii ürünleri ile güçlendiren Afrika ülkesinden bir başka Afrika ülkesi olan Fildişi Sahilleri'ne gözdağı gerldi.

Ebu Ubeyde duyurdu! Kassam pusuya düşürdü: Çok sayıda İsrail askeri öldü Ebu Ubeyde duyurdu! Kassam pusuya düşürdü: Çok sayıda İsrail askeri... Haberi Görüntüle

FİLDİŞİ SAHİLLERİ'NE SERT UYARI

Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traoré Fildişi Sahilleri'ni sert bir dille uyararak, "Burkina Faso'yu istikrarsızlaştırmak isteyenlerin tamamı Fildişi Sahili'ne sığınıyor. Kendilerine çeki düzen vermeleri gerek" ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan egemen eşitlik vurgusu: 'Tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan egemen eşitlik vurgusu: 'Tutumumuzdan taviz vermeyeceğiz' Haberi Görüntüle

BATI MEDYASINA YAYIN YASAĞI

Öte yandan Burkina Faso geçtiğimiz gün merika'nın Sesi (VOA) ve BBC Afrika'nın yayınlarını geçici olarak durdurdu. Burkina Faso Yüksek İletişim Konseyi'nden yapılan açıklamada, iki uluslararası radyo istasyonunun yayınlarının iki hafta süreyle askıya alındığı bilgisi paylaşıldı.

Frasız dergisi olan  Paris merkezli Jeune Afrique dergisinin dağıtımını ve derginin internet sitesine erişimini de durduran Burkina Faso hükümeti, Batı sömürgesine karşı net bir tavır almıştı.

 

Habere Tepki Ver

10

2

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading