Yandex Metrica

Hamas kapıları kapattı: 'İsrail Gazze'den çekilmedikçe ve yerinden edilenler geri dönmedikçe anlaşma yok'

Hamas kapıları kapattı: 'İsrail Gazze'den çekilmedikçe ve yerinden edilenler geri dönmedikçe anlaşma yok'

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, Hamas'ın, ateşkes ve esir takası anlaşmasıyla ilgili "İşgalin Gazze'den tamamen çekilmesi ve yerinden edilenlerin Gazze Şeridi'ndeki bölgelerine özgürce geri dönmesi konusunda taviz yok" ifadelerini kullandı.

Dünya

28.04.2024, 22:21

Yazılı bir açıklamayla Hamas'ın, ateşkes ve esir takası anlaşması konusundaki pozisyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, "İşgalin Gazze'den tamamen çekilmesi ve yerinden edilenlerin Gazze Şeridi'ndeki bölgelerine özgürce geri dönmesi konusunda taviz yok" ifadelerini kullandı. Devamında "Halkımızın himayesi, şelale gibi akan kanın ve katliamların durmasının tek garantisi daimi ateşkestir. İşgalciler, geçici bir ateşkes anlaşması istiyor, böylece Gazze'deki esirlerini çıkaracak ve ardından Gazze Şeridi'ndeki soykırıma ve savaşa yeniden devam edecek." ifadelerini kullanan Hamas yetkilisi "Netanyahu ve hükümetinin güç kullanarak esirlerin serbest bırakılması çabaları başarısızlıkla sonuçlanmıştır." dedi.

Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Irkçı Ben-Gvir'den yeni çıkış: Savaş Kabinesi'nin feshedilmesini istedi Haberi Görüntüle

"İŞGALCİLER ZAFER KAZANMADI"

İsrail'in elinde Gazze'deki direniş ile gerçek bir anlaşma yapmaktan başka bir alternatif olmadığını vurgulayan Rişk, işgalcilerin Gazze'de herhangi bir zafer kazanmadığını belirtti. Rişk, sivillerin hedef alınmasını ve yol açtıkları insani dramın hezimetin göstergesi olduğuna işaret etti. 

Biden, Netanyahu'yla telefonda görüştü: 'Refah'a kapsamlı saldırıya karşıyız' Biden, Netanyahu'yla telefonda görüştü: 'Refah'a kapsamlı saldırıya karşıyız' Haberi Görüntüle

"İSRAİL ARTIK İSTENMEYEN DURUMDA"

Dünya devletlerinin İsrail algısının değiştiğine dikkat çeken Rişk, "İsrail artık istenmeyen durumdadır, dünya kamuoyu, halkımızın ve haklı davasının yanındadır." ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading