Yandex Metrica

AB ülkelerinden mesaj: Filistin devleti tanınmaya hazırlanıyor

AB ülkelerinden mesaj: Filistin devleti tanınmaya hazırlanıyor

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Riyad'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sonrasında yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Filistin devletini tanımasını beklediklerini dile getirdi.  

Dünya

10.05.2024, 15:18

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Riyad'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamada, AB üyesi ülkelerin, Mayıs sonuna kadar Filistin devletini tanımasını beklediklerini söyledi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'na katılım gösteren Borrell, bazı Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Filistin'i devlet olarak tanıma kararı alabileceğini vurguladı.

Bloomberg duyurdu: 'Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu' Bloomberg duyurdu: 'Türkiye İsrail ile tüm ticareti durdurdu' Haberi Görüntüle

4 ÜLKE TANIMA KARARI ALMIŞTI

Fakat geçtiğimiz hafta Brüksel'de gerçekleşen AB Liderler Zirvesi'nde 4 ülkeden bu konuyla alakalı ortak bir açıklama gerçekleştirilmişti.

İspanya, İrlanda, Slovenya ve Malta liderleri, yaptıkları ortak açıklamayla Filistin devletini tanıma kararı aldıklarını duyurmuştu. Borrel tarafından bahsedilen AB ülkelerinin, bu 4 ülke olduğu tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading