Yandex Metrica

F-16 savaş uçaklarının koordinatlarını verdi: Depolama planlarını anlattı: İnanılmaz bir amatörlük

F-16 savaş uçaklarının koordinatlarını verdi: Depolama planlarını anlattı: İnanılmaz bir amatörlük

İki yılı aşkın Rusya ile kora kora bir savaş sürdüren Ukrayna'da Hava Kuvvetleri Sözcüsü İlya Yevlash, inanılmaz bir amatörlük yaparak F-16 savaş uçaklarını nerede ve nasıl depolamayı planladıklarını anlattı. Rus medyasında çarşaf çarşaf haber olan bu açıklamalar Ukrayna medyası "Amatörlük" olarak yorumlandı.

Dünya

12.05.2024, 20:28

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Sözcüsü İlya Yevlash Ukrayna'yı zora sokacak bir amatörlük yaptı. F-16 savaş uçaklarını nerede ve nasıl depolamayı planladıklarını kameralar önünde açıklayan Yevlash, adeta Rusya'nın eline koz verdi.

Kral Abdullah'ın eşi Siyonistlere göz kırptı: İsrail 7 Ekim'de kışkırtıldı Kral Abdullah'ın eşi Siyonistlere göz kırptı: İsrail 7 Ekim'de kışkırtıldı Haberi Görüntüle

F-16'LARIN KOORDİNATLARINI PAYLAŞTI

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Sözcüsü İlya Yevlash, yetkililerin Amerikan F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'da konuşlandırılmasının nasıl mümkün olacağına dair bir takım gelişmeler ve düşüncelere sahip olduğunu söyledi. Yevlas ayrıca Savaş uçakları için özel depolama tesisleri ve sığınakların inşasının "muazzam fonlar" ve aynı zamanda çok zaman gerektireceğini açıkladı.

Sözlerine devam eden Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Sözcüsü İlya Yevlash, ABD'den temin edilen F-16'ların nereye yerleştirileceği konusunda pist ve havalimanlarını yaygın olarak kullanacaklarını duyurdu. 

Hava kuvvetleri sözcüsü her ne kadar düşmanı yanıltmak ve aynı zamanda savaşçıları etkili bir şekilde kullanmak için farklı yöntemler kullanacaklarını belirtede F-16'ların gizli tutulacağı pisti açık etmekten kendini alamadı.

Öte yandan Belçika, ABD, Hollanda, Danimarka ve Litvanya, F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya devredilmesi konusunda anlaşma sağladı. 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Sözcüsü İlya Yevlash

Mart ayında Ukrayna Dışişleri Bakanlığı başkanı Dmitry Kuleba, ülkenin ilk F-16'ları yaz ortasında alması gerektiğini söyledi. Pentagon şefi Lloyd Austin, Kiev'in bu yılın sonuna kadar Washington'dan F-16'ları alacağını aktardı; Belçika da benzer bir tarih belirledi.

ABD ve Avrupa'nın birçok ülkesinden defaatle F-16 ve MIM-104 Patriot Hava Savunma sistemi füzesi isteyen Ukrayna yöneticilerinin yaptığı bu hata Rus medyasında gündem oldu. Kommersant başta olmak üzere birçok Rusya medyasının haberleştirdiği konuşmada işte vurulacak noktalar başlığı atıldı.

Ukrayna medyası ise Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Sözcüsü İlya Yevlash'nin açıklamarını "inanılmaz bir amatörlük" olarak yorumlarken, F-16'ların korunması Ukrayna için hayati önem taşımakta ifadelerine yer verdi.

Refah'ta katliam var! İsrail çocukların üzerine bomba yağdırdı: Ölüm kıskacı derinleşiyor Refah'ta katliam var! İsrail çocukların üzerine bomba yağdırdı: Ölüm kıskacı... Haberi Görüntüle

UKRAYNA GENELKURMAY BAŞKANI UYARDI

Cephe hattındaki son durumu aktaran Ukrayna Genelkurmay Başkanı Albay General Oleksandr Syrskii, Ukrayna'nın doğudaki kötüleşen konumunun bu hafta ABD'de onaylanan 61 milyar dolarlık yardım paketi kapsamında ABD silahlarını aldıktan sonra istikrara kavuşacağını umuyor.

"Cephedeki durum kötüleşti" diyerek Telegram uygulamasındadan açıklamalarda bulunan Syrskii, en zor bölgelerin işgal altındaki Maryinka'nın batısı ve Şubat ayında Rus kuvvetleri tarafından ele geçirilen Avdiivka kasabasının kuzeybatısı olduğunu belirtti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Albay General Oleksandr Syrskii

Sözlerine devam eden Syrskii, Kiev birliklerinin, Avdiivka'nın kuzeyindeki Berdychi ve Semenivka köylerinin batısında ve daha güneyde Maryinka kasabası yakınlarında Novomykhailivka'da yeni mevziler aldığını söyledi.

"Genel olarak düşman bu bölgelerde belirli taktiksel başarılar elde etti ancak operasyonel avantajlar elde edemedi" diyerek açıklamalarına devam en Oleksandr Syrskii, Rusya'nın saldırıya dört tugayı görevlendirdiğini ekledi.

Ayrıca Syrskii, yeni dinlenmiş Ukraynalı tugayların, kayıplara uğrayan birimlerin yerine yenilerini koymak üzere bu bölgelerde rotasyona tabi tutulduğunu söyledi.

Fakat açıklamada Rusya Savunma Bakanlığı'nın Pazar günü güçlerinin ele geçirdiğini söylediği Berdychi yakınlarındaki bir başka köy olan Novobakhmutivka'nın statüsünden bahsedilmedi.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading