Yandex Metrica

BBC muhabirinden Blinken'a Gazze ayarı: İkiyüzlü davranıyorsunuz

Çin ziyaretinin ardından İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Rusya ve Ukrayna savaşındaki tutumundan dolayı beklemediği tepkiyle karşılaştı. BBC muhabiri Laura Bicker, Blinken'e Gazze konusunda "İkiyüzlüsünüz" eleştirisinde bulundu.

Dünya

13.05.2024, 10:40

Bir kez daha Ortadoğu turuna çıkmaya hazırlanan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, geçtiğimiz günlerde Çin'i ziyaret etti. Blinken, ziyaretin ardından İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye önemli açıklamalarda bulunurken spikerin Gazze sorusu karşısında verdiği yanıtla ikiyüzlü siyaset işlediklerine dair bir itirafta bulundu.

2022 yılında başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili konuşan Blinken, Rusya'ya parça tedarik eden Çin'i tehdit etti.

Son dakika: Şifa Hastanesi'nde üçüncü toplu mezar bulundu: 50'ye yakın ceset çıkarıldı Son dakika: Şifa Hastanesi'nde üçüncü toplu mezar bulundu: 50'ye yakın... Haberi Görüntüle

BLINKEN'DEN ÇİN'E TEHDİT

Çin'in Rusya'ya olan yardımlarının savaşın seyrini değiştirdiğine ve Ukraynalı sivillerin öldürülmesine neden olduğunu belirten Blinken, ''Bu duruma bir an önce son verilmeli. Son verilmemesi halinde ABD olarak harekete geçeceğiz ve gerekeni yapacağız'' dedi.

Son dakika... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a suikast girişimi Son dakika... Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a suikast girişimi Haberi Görüntüle

BLİNKEN'I TERLETEN SORU

Çin'i Rusya'ya silah, mühimmat ve parça tedarik etmekle suçlayan ve tehdit eden Blinken'a BBC muhabirinden terleten bir soru geldi. İsrail'in Gazze'de aylardır soykırım yaptığını ve 35 binden fazla masum Filistinliyi katlettiğini hatırlatan BBC muhabiri Laura Bicker, İsrail'in Gazze'yi işgalinde ABD'nin her ay milyarlarca dolar kaynak aktaran, silah, mühimmat, jet yakıtı gibi katliama ortak olan parçaları tedarik ettiğini belirtti ve Blinken'i bir hayli terletti.

Toplu taşımalar durdu, mağazalar kapandı: Binlerce kişi genel greve gidiyor Toplu taşımalar durdu, mağazalar kapandı: Binlerce kişi genel greve gidiyor Haberi Görüntüle

BBC MUHABİRİ: İKİYÜZLÜ DAVRANIYORSUNUZ

BBC muhabiri Laura Bicker, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Sorun şu ki şu anda Gazze'de feci bir can kaybı var ve siz burada Çin'de oturmuş ABD'yi ikiyüzlü olarak göstermeyi başarıyorsunuz. Siz İsrail'e silah tedarik ederken Çin'den Rusya'ya silah değil parça tedarikini durdurmasını istiyorsunuz. Bu da Amerika Birleşik Devletleri'nin sadece Çin'de değil, tüm dünyada güvenilirliğini sarsıyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz"

Avrupa'da ifade özgürlüğü 'Filistin' diyene kadar: Gazze'deki katliama tepki gösteren aktiviste hapis cezası Avrupa'da ifade özgürlüğü 'Filistin' diyene kadar: Gazze'deki katliama tepki gösteren... Haberi Görüntüle

BLINKEN DESTEĞİ YİNELEDİ

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, BBC muhabiri Laura Bicker'ın Gazze sorusuna karşılık, "İsrail'in kendini savunması için desteğimizi sürdüreceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

2

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading