Yandex Metrica

İsrail'de hükümet üyelerinin başı felaketten kurtulmuyor: Önce Ben-Gvir sonra Biton şimdi de Gantz

İsrail'de hükümet üyelerinin başı felaketten kurtulmuyor: Önce Ben-Gvir sonra Biton şimdi de Gantz

İsrail basını Savaş Kabinesi üyesi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz'ın ayağının kırıldığını duyurdu. Gantz, İsrail'in işgal ettiği bölgelerde bisiklete biniyordu.

Dünya

12.05.2024, 09:25

Yerel basında çıkan haberlere göre, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, pazartesi günü bisiklete binerken ayağını kırdı. Gantz'ın ayağının kırıldığı hastaneye kaldırıldıktan sora anlaşıldı. İsrail'in güneyinde bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimi Kibbutz Yad Mordechai'de bulunan Gantz, geçirdiği kazanın ardından Tel HaShomer Hastanesi'ne kaldırıdı. Gantz'ın gün içinde haztaneden taburcu edilmesi bekleniyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan basınına konuştu: Türkiye'nin olmadığı enerji projesi başarılı olamaz! Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan basınına konuştu: Türkiye'nin olmadığı enerji projesi başarılı... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DE ÜST ÜSTE KAZALAR

İsrail'de bakanların kaza zinciri ırkçı söylemleriyle tanınan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'le başladı. Makam aracıyla 26 Nisan'da kaza geçiren Ben Gvir'in kaburgaları kırılmıştı. Ben-Gvir'i taşıyan araç, Ramle kentinde kırmızı ışıkta geçmişti. Başka bir araçla çarpışan araçta bulunan Ben-Gvir, Hadassah Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Kaburgaları kırılan ırkçı bakanın vücudunda morluklar oluşmuştu. Ben-Gvir daha önce bir başka kazaya daha karışmıştı. Ben-Gvir'in aracı yaklaşık bir yıl önce yine kırmızı ışıkta geçmiş ve kaza yapmıştı.

Bir sonraki kaza ise İsrail Eğitim Bakanı Haim Biton'un aracının başına geldi. Biton'un babası Kudüs'te kaza yapan aracın içindeydi Ağır yaralanan baba Biton'un tedavisine devam ediliyor. 

330 kilometre menzilli Fateh-110 füzesi Tel Aviv'i endişelendirdi: 2026 yılında saldırabilirler 330 kilometre menzilli Fateh-110 füzesi Tel Aviv'i endişelendirdi: 2026 yılında... Haberi Görüntüle

GANTZ, 7 EKİM'DEN SONRA SAVAŞ KABİNESİ'NE GİRDİ

Eski bir savunma bakanı olan Benny Gantz, İsrail'in yaklaşık 1200 kişiyi öldürdüğünü iddia ettiği 7 Ekim 2023'teki Hamas saldırısından sonra Başbakan Binyamin Netanyahu'nun acil durum hükümetine girdi.

Fakat İsrail basınında yer alan birçok haberi İsrail ordusunun helikopterler ve tanklar vasıytasıyla saldırı sonrası çok sayıda İsrailliyi öldürdüğünü duyurdu. 

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı ölümcül saldırılarda kitlesel yıkım ve ciddi ihtiyaç malzemeleri kıtlığı nedeniyle o zamandan bu yana çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 35 bine yakın Filistinli öldürülürken ve 78 binden fazla kişi de yaralandı.

BM'ye göre, İsrail savaşının başlamasından altı aydan fazla bir süre sonra, Gazze'nin büyük bir kısmı harabeye döndü ve bölge nüfusunun yüzde 85'i ülke içinde yerinden edilmeye zorlandı.

İsrail, ocak ayında soykırım eylemlerini durdurmasını ve Gazze'deki sivillere insani yardım sağlanmasını garanti altına alacak önlemler almasını emreden geçici bir karar yayınlayan Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırımla suçlanıyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading