Yandex Metrica

Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi deşifre oldu

Şimdi sıra Washington'da! ABD, İran'ı vuracak mı? Gizli telefon görüşmesi deşifre oldu

İran dün tarihinden ilk kez İsrail'e doğrudan bir saldırı gerçekleştirdi. Toplam 170 İHA, 30 seyir füzesi, 120 balistik füzenin fırlatıldığı intikam operasyonu cumartesi gecesine damga vurdu.  İsrail kanadı ise saldırıya cevap vermek için hazırlıklara başladı. Tüm gelişmelerin yanı sıra dünyanın en çok merak ettiği soru ise "ABD, İran'ı vuracak mı?" sorusu oldu. Peki bu sorunun cevabı Biden'nin gizli telefon görüşmesinde mi saklı?

Dünya

29.04.2024, 11:09

İsrail'in Şam'da düzenlediği operasyona misilleme yapan İran dün gece İsrail'e Shaded-136 model intihar dronları ve sayısız füzeyle saldırdı.  

İntikam operasyonuna ilişkin açıklama yapan İsrail ordusu ise İran'ın saldırıda yüzlerce insansız hava aracı ve füze kullandığını, bunların "büyük çoğunluğunun" durdurulduğunu açıkladı.

ABD polisi, iki çocuk annesi siyahi kadını kurşuna dizdi ABD polisi, iki çocuk annesi siyahi kadını kurşuna dizdi Haberi Görüntüle

İNTİKAM KONUSU KAPANDI MI?

İsrail ordu yetkilileri İran’ın saldırısı sonucu ülkenin güneyinde bir askeri üste hafif hasar meydana geldiğini söyledi. Saldırının “spesifik hedeflere” yönelik olduğunu açıklayan İran, "konunun kapanmış sayılabileceğini" söyledi ancak İsrail misilleme yaparsa tekrar saldıracağını defaatle dile getirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Anlaşması'nın 51. maddesini gerekçe gösteren İran kanadı İsrail'in misilleme bir saldırı yapması durumunda tekrar saldırıya geçeceğini duyurdu. Tahran yönetimi "Konu kapanmış sayılabilir. Ancak İsrail rejiminin yeni bir hata yapması halinde İran'ın yanıtı çok daha sert olacaktır." ifadelerini kullandı.

Irak hükümetinden flaş karar: PKK artık yasaklı örgüt olarak tanımlanacak! Irak hükümetinden flaş karar: PKK artık yasaklı örgüt olarak tanımlanacak! Haberi Görüntüle

SAVAŞ ÇAĞRISI YAPTI

Dün geceye dair gelişmeleri sosyal medya hesabından değerlendiren İsrail'in ırkçı Savunma Bakanı Ben-Gvir yaptığı paylaşımda adeta savaş çağrısı yaptı. Ben-Gvir konuyla ilgili "Şu ana kadar etkileyici bir savunma; şimdi ezici bir saldırıya ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Akıllara durgunluk veren saldırı: Euro 2024 finalini izleyenlerin olduğu kafeye bomba attılar! 5 ölü, 20 yaralı Akıllara durgunluk veren saldırı: Euro 2024 finalini izleyenlerin olduğu kafeye... Haberi Görüntüle

İSRAİL: HENÜZ BİTMEDİ

Öte yandan durumu değerlendiren isimden biri de İsrail Savunma Bakanı Gallant oldu. Gallant "ABD ve ek ortaklarla birlikte İsrail Devleti'nin topraklarını savunmayı başardık. Çok az hasar alındı. Bu durum İsrail Ordusu'nun etkileyici operasyonlarının sonucuydu"  ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Gallant.jpg

Sözlerine devam eden İsrailli Bakan, "Ancak henüz bitmedi. Alarm durumunu korumalı ve İsrail Ordusu ve Vatan Komutası'nın yayımladığı talimatlara duyarlı olmaya devam etmeliyiz. Her senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Bununla birlikte, saldırının en önemli dalgasını püskürttük ve bunu başarıyla yaptık" dedi.

Avrupa alkolik olmuş! DSÖ'den tüketimin azaltılması için acil eylem çağrısı Avrupa alkolik olmuş! DSÖ'den tüketimin azaltılması için acil eylem çağrısı Haberi Görüntüle

ABD İRAN'A SALDIRACAK MI?

Belkide dünyanın en çok merak ettiği soru ise "ABD İran'a saldıracak mı?" sorusu oldu. ABD basınına konuşan askeri uzmanlar İsrail'in kesinlikle İran'a bir misilleme saldırısında bulunacağına inanıyor ancak İsrail bu konuda en büyük destekçisi ABD'den mahrum kalacak.

ABD ile Rusya arasında kritik görüşme! Moskova yönetiminden 'soğuk savaş' tehdidi ABD ile Rusya arasında kritik görüşme! Moskova yönetiminden 'soğuk savaş'... Haberi Görüntüle

BIDEN'IN GİZLİ TELEFON GÖRÜŞMESİ

CNN International'e göre ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin İran'a yönelik herhangi bir saldırıya katılmayacağını İsrail Başbakanı Netanyahu'ya telefonda iletti. Öte yandan İsrailli bir yetkili New York Times'a İsrail'in vereceği herhangi bir tepkinin "müttefikleriyle koordineli" olacağını söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading