Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada böyle yankılandı: Dengeleyici bir rol oynuyor

Dünya olası İsrail-İran savaşı için adeta alarma geçmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçti ve İsrail-İran arasındaki gerilim hakkında konuştu. Ortadoğu'daki tansiyonun yükselmesinin en büyük sebebinin Netanyahu olduğunu belirten Erdoğan'ın sözleri dünya medyasından geniş ses getirdi.

Dünya

28.04.2024, 22:54

Aylardır Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir şekilde soykırıma imza atan İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Kanlı saldırının ardından intikam yemini eden İran, 13 Nisan Cumartesi akşamı İsrail'i havadan vurmaya başladı. İran, yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı.

İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

Bu kola şişesi diğer tüm kola şişelerinden faklı! Sarı kapaklı kolanın altında yatan gizem Bu kola şişesi diğer tüm kola şişelerinden faklı! Sarı kapaklı... Haberi Görüntüle

MİSİLLEME YAPILACAK MI?

Yaşanan bu gelişmenin ardından tüm dünya, İsrail'in İran'a ne zaman karşılık vereceğini merak etmeye başladı. İsrail ordusu, İran'ın düzenlediği son saldırıya yanıt verilmeme olasılığının uzak ihtimal olduğunu belirtti. Ordu sözcüsü yaptığı açıklamada "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil." dedi. İsrail medyası ise İsrail ordusunun İran'a ve vekillerine nasıl bir karşı saldırı gerçekleştireceğine karar verildiğini yazdı.

Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: TEK SORUMLU NETANYAHU

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçti ve İsrail-İran arasındaki gerilim hakkında konuştu. Ortadoğu'daki tansiyonun yükselmesinin en büyük sebebinin Netanyahu olduğunu belirten Erdoğan'ın sözleri dünya medyasından geniş ses getirdi.

Bölgedeki gelişmeleri anbean okurlarına aktaran Katar merkezli Al Jazeera ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'da son dönemde tırmanan gerilimin tek sorumlusunun Netanyahu ve hükümeti olduğunu söyledi'' dedi.

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra... Haberi Görüntüle

''GERİLİMİN SORUMLUSU NETANYAHU''

'Erdoğan, İran'ın İsrail'e saldırısından Netanyahu'yu sorumlu tuttu' başlığını tercih eden Barron's ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik ilk doğrudan saldırısının asıl sorumlusunun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olduğunu söyledi'' ifadelerini kullandı.

İran merkezli Press TV ise ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ortadoğu'da artan gerilimin sorumlusunun yalnızca İsrail rejimi olduğunu söyledi'' ifadesine yer verdi.

Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma imzalanacak! Bakan Fidan duyurdu: Türkiye ve Irak arasında 20'den fazla anlaşma... Haberi Görüntüle

''YENİ BÖLGESEL ÇATIŞMALAR MÜMKÜN''

AOL, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ortadoğu'daki gerilimin tek sorumlusu olarak Netanyahu'yu işaret ettiğini belirtti. Polonya merkezli TVP ise 'Erdoğan, Gazze'deki “zulüm ve soykırım” devam ettiği sürece yeni bölgesel çatışmaların mümkün olduğunu da sözlerine ekledi ve tüm partileri sağduyu ile hareket etmeye çağırdı' ifadesine yer verdi.

İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı İran'dan İngiltere'ye nota: Büyükelçi Bakanlığa çağırıldı Haberi Görüntüle

''İSRAİL ÇATIŞMAYI KIŞKIRTIYOR''

Yunanistan'ın önde gelen gazeteleri arasında yer alan Kathimerini de kabine toplantısının ardından Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, "İsrail bölgesel bir çatışmayı kışkırtmaya çalışıyor ve İran'ın Şam'daki büyükelçiliğine saldırısı son damla oldu" dedi.' ifadesine yer verdi.

ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters kelepçeyle yerlerde sürüklendi ABD polisinden Gazze protestosuna katılan üniversite öğrencilerine şiddet: Öğrenciler ters... Haberi Görüntüle

''ERDOĞAN DENGELEYİCİ BİR ROL OYNUYOR''

Yunan Ethnos gazetesi ise Erdoğan'ın bölgede oynadığı role vurgu yaptı. Yunan gazete 'Erdoğan, İran ile İsrail arasında dengeleyici bir rol oynuyor' manşetini attı.

Times of Israel haberinde 'İsrail'i ve liderliğini sürekli eleştiren Türk lider, televizyonda yaptığı açıklamalarda, "13 Nisan akşamı yüreklerimizi yakan gerilimin asıl sorumlusu Netanyahu ve onun kanlı yönetimidir" dedi' ifadesine yer verdi.

 

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading