Yandex Metrica

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra...

Ramazan'da katliam Fısıh'da bayram: İran'a misilleme o tarihten sonra...

"İsrail, İran'a misilleme yapacak mı?" Tüm dünya bu sorunun cevabını ararken Amerikalı bir yetkili dış basına verdiği demeçte "Yahudi Fısıh Bayramı'ndan önce İsrail’in İran'a yönelik bir saldırı başlatması pek olası değil." ifadelerini kullandı. Peki İran-İsrail hattında gölge savaşları tekrar başlarken, mağdur formasını üstüne geçiren İsrail bu formayı kolay kolay çıkarır mı?

Dünya

18.04.2024, 16:18

Uzun yıllardır gölge savaşlarının hakim olduğu İran-İsrail cephe attı, İsrail'in Şam'da İran yetkililerine düzenlediği suikast ile birlikte başka bir boyuta evrildi. Suikast sonrası intikam naralarını güçlendiren İran tarihinde ilk kez cumartesi gecesi İsrail'e doğrudan saldırı gerçekleştirdi. 

Yüzlerce İHA, seyir füzesi ve balistik füzeni İsrail'e doğru ateşleyen İran, İsrail'de bir insanın dahi burnunu kanatamadı. Kamuoyu bu saldırıyı "tiyatro" olarak nitelendirirken, İsrail'in Gazze soykırımı ile sarsılan imajı Batı coğrafyasında tekrar parlatıldı. 

Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir kubbe kurtarır Türk İHA'ları üst düzey: Savunma bakanından itiraf: Bizi sadece demir... Haberi Görüntüle

İSRAİL MAĞDUR EDEBİYATINI KOLAY BIRAKIR MI?

Batılı ortaklarına yıllardır İran'ın Ortadoğu'da bir tehdit olarak gösteren İsrail, Tahran'ın hamlesiyle tezini güçlendirmiş oldu. Bir süredir Gazze soykırımı ile Batı bloğundan sert tepkiler alan işgalciler, cumartesi gecesi düzenlenen saldırı sonrası tekrar Batı kalkanı altına alındı. İran saldırısı sonrası mağdur edebiyatını oynamaya başlayan İsrail, bu edebiyatı kolay kolay bırakır mı dünya bunun için biraz daha bekleyecek. 

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik... Haberi Görüntüle

"İRAN MİSİLLEMESİ FISIH BAYRAMI'NDAN SONRA" 

Dünya kamuoyu İsrail'in İran'a ne zaman saldıracağını uzun süredir analiz ediyor. Hedefler, rotalar ve isimler tek tek masaya yatırılıyor. Son olarak Amerikalı bir yetkili ABC verdiği demeçte, "Yahudi Fısıh Bayramı'ndan önce İsrail’in İran'a yönelik bir saldırı başlatması pek olası değil." diyerek saldırının Fısıh Bayramı'ndan sonra yapılacağını iddia etti.

Fısıh Bayramı 22 Nisan pazartesi gübü başlar ve 30 Nisan'da hava karardıktan sonra sona erer.

Yahidi Fısıh Bayramı.jpg

Ramazan ve Ramazan bayramında soykırıma devam eden Yahudilerin "Fısıh Bayramı" hazırlıkları iki yüzlülüğü bir kez daha gözler önüne serdi.

Sözlerine devam eden üst düzey yetkili İran İslam Devrim Muhafızları Birliği ve diğer liderlerin hâlâ yüksek alarm durumunda olduğunu, bazılarının güvenli evlerde ve yer altı tesislerinde bulunduğunu söyledi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'dan nükleer silah açıklaması: Hazırız! Haberi Görüntüle

NETANYAHU'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile dün bir görüşme gerçekleştiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Kendi kararlarımızı vereceğiz ve İsrail Devleti de kendisini savunmak için gereken her şeyi yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası ise Cameron, "İsraillilerin harekete geçme kararı aldığı açık" diyerek İran'a saldırı olacağının sinyalini verdi.

ABD'de üniversitelerde başlayan Gazze gösterileri engel tanımıyor: Polisin sert müdahalesi ve gözaltıları protestoculara geri adım attıramadı ABD'de üniversitelerde başlayan Gazze gösterileri engel tanımıyor: Polisin sert müdahalesi... Haberi Görüntüle

İSRAİL SALDIRISA NERELERE SALDIRIR?

İsrail'in İran'a saldırı kararı analizlere konu olurken birçok hedef ve bölge masaya yatırıldı. İşte ihtimaller;

1-) İsrail tekrar Suriye üzerinden İran yetkililerini hedef alacak.

2-) Masada duran ve olması muhtemel gözüken saldırı planlarından biri ise İsrail'in İran'ın sembolik yerlerini hedef alması. Güç güçlü ihtimal başkent Tahran.

3-) İsrail'in seçenekleri arasında yer alan bir başka alternatif ise İran altyapısı... İsrail, İran altyapısına siber saldırı düzenleyebilir. siber saldırı düzenleyebilir. 

4-) Mağdur formasını giyen İsrail, İran'a hiç saldırı yapmayarak yeni soykırımlar için Batı'nin elini güçlendirir...

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading