Yandex Metrica

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi

Çin savaş jetleri Pasifik'te dolaşan ABD keşif uçağını kovaladı! Egemenlik savaşı an meselesi

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait P-8A Poseidon keşif uçağı Tayvan Boğazı'nda boy gösterirken Çin savaş jetleri aniden havalandı. Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na ait jetler, ABD'ye ait uçağı bölgeden kovdu. Yaşanan olayın ardından bölgede Çin 10 savaş jeti ve 7 savaş gemisiyle gövde gösterisi yaptı.

Dünya

28.04.2024, 12:46

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait P-8A Poseidon tipi keşif uçağı, Çin ile Tayvan arasındaki gerilime sebep olan Tayvan Boğazı'nda keşif uçuşu gerçekleştirdi. ABD'ye ait uçağın radarlara girmesinin ardından Çin savaş jetleri havalanarak ABD uçağını bölgeden uzaklaştırdı.

ABD'ye ait Pasifik'te bulunan 7. Fİlo tarafından yapılan açıklamada keşif uçağının Tayvan Boğazı'nda uluslararası hava sahasından geçtiğini ifade edildi. ''ABD, Tayvan Boğazı'nda tüm ülkelerin özgürlüğünü korumaktadır.'' ifadeleri kullanıldı.

Tayvan Boğazı'ndan P-8A Poseidon keşif uçağının geçmesi Çin Halk Ordusu'nda gerilime sebebiyet verdi. Hak Ordusu tarafından yapılan açıklamada bölgesel barış ve istikrarın, ulusal egemenliği ve güvenliği konusunda Çin'in son derece kararlı olduğu vurgulandı.

Çin savaş jetlerinin ABD uçağını bölgeden kovduktan sonra, Tayvan Boğazı'nda 10 savaş jeti ve 7 savaş gemisiyle bölgede gövde gösterisi yaptığı Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından belirtildi.

Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak için ABD kadar çalışmadı' Soykırım ortağı ABD'den Gazze açıklaması: 'Hiçbir ülke barış ihtimalini artırmak... Haberi Görüntüle

TAYVAN BOĞAZI'NIN KONTROLÜ KİMİN ELİNDE?

Tayvan Boğazı, Çin tarafından kontrol edilmekte. Boğaz, Güney Çin Denizi'nin bir parçası olarak kabul ediliyor. 

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda volkanik patlama: Binlerce kişi tahliye ediliyor Haberi Görüntüle

TAYVAN BU DURUMDAN RAHATSIZ OLMADI

Tayvan Savunma Bakanlığı, ABD'ye ait keşif uçağının Tayvan Boğazı'ndan geçtiğini doğrularken, normal dışı bir durum ile karşılaşmadıklarını belirtti. Uçağın ABD ve Çin savunma bakanlarının 2022 yılından bu yana ilk kez telefon ile görüşme yapma sonrası bölgede bulunması ise tepkilere neden oldu.

Gazze'de salgın tehdidi büyüyor! Yerinden edilen Filistinlilerde çok sayıda menenjit ve hepatit C vakası tespit edildi Gazze'de salgın tehdidi büyüyor! Yerinden edilen Filistinlilerde çok sayıda menenjit... Haberi Görüntüle

ÇİN DONANMASI TAYVAN BOĞAZI'NDA GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Tayvan Savunma Bakanlığı tarafından ABD keşif uçağı ve Çin savaş jetleri arasında yaşanan gerilimden sonra bölgede Çin'e ait 10 savaş jetinin, 7 savaş gemisinin bulunduğu ifade edildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 0 hava aracından 4'ünün, Tayvan'ın "Hava Savunma Tanımlama Bölgesi" (ADIZ) ilan ettiği sahada uçuş yaptığı vurgulandı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading