Yandex Metrica

Tarihi bina 56 yıl sonra ele geçirildi: Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler sandalye ve masalarla barikat kurdu

Tarihi bina 56 yıl sonra ele geçirildi: Columbia Üniversitesi'nde öğrenciler sandalye ve masalarla barikat kurdu

Columbia Üniversitesi'ndeki gerginlik devam ediyor. Üniversite yönetimi, Filistin destekçisi öğrencilerin tarihi Hamilton Hall binasını boşaltmaları için süre vermişti. 56 yıl sonra yeniden ele geçirilen tarihi binadaki gergin bekleyiş ise sürüyor.

Dünya

19.05.2024, 01:06

ABD'deki Filistin protestolarının başladığı yer olan Columbia Üniversitesi'nde gerginlik devam ediyor. New York eyaletinde bulunan üniversitede öğrenciler tarihi Hamilton Hall binasına girdi. Üniversite yönetimi kampüsteki Filistin Dayanışma Kampı için süre vermişti. Bu süre dolmasına karşın alanı boşaltmayan öğrencilere disiplin cezası uygulanacağı açıklandı.

Dünyanın en pahalı WhatsApp grubunda milyarderlerin sohbet konusu ortaya çıktı Dünyanın en pahalı WhatsApp grubunda milyarderlerin sohbet konusu ortaya çıktı Haberi Görüntüle

BARİKAT KURULDU

Öğrenciler ise tarihi binanın kapı ve pencere önlerine sandalye ve masalardan barikat kurdu. Üniversite yönetimi ise kurulan barikatlara cevaben kampüs eerişimi kısıtladı ve sadece bir giriş kapısını açık bıraktı. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan öğrenciler, binayı terk etmeyeceklerini ifade ederek üniversite yönetimine karşı korunma talep etti. Olayların bu andan sonra nasıl bir seyir takip edeceği merak ediliyor.

Danimarka Kralı'ndan bayrak jesti: Göstericilere balkondan Filistin bayrağı sallayarak destek verdi Danimarka Kralı'ndan bayrak jesti: Göstericilere balkondan Filistin bayrağı sallayarak destek... Haberi Görüntüle

56 YIL SONRA YENİDEN

Hamilton Hall binası, 1968'de Vietnam Savaşı'na karşı çıkan öğrenciler tarafından ele geçirilmişti. Şimdi benzer bir durum İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliam için yapıldı. Binanın Amsterdam Caddesi tarafındaki penceresinden İngilizce ve Arapça, "Özgür Filistin" yazan pankart uzun süredir duruyor. Bundan sonra polis müdahalesi mi olacak yoksa bir anlaşma yoluna mı gidilecek bşilinmezken ABD medyası polis müdahalesini daha yüksek ihtimal olarak görüyor. 

ABD, İsrail'e silah sevkiyatını bekletiyor iddiası: 'Biden yönetimi İsrail'e siyasi mesaj veriyor' ABD, İsrail'e silah sevkiyatını bekletiyor iddiası: 'Biden yönetimi İsrail'e siyasi... Haberi Görüntüle

ABD'Yİ YAKAN ATEŞ

Her şey Columbia Üniversitesi'nde başladı. Nisan ortalarında bir araya gelen öğrenciler, İsrail'in Gazze2de yürüttüğü soykırım politikasını ve okullarının işgali destekleyen şirketlere yaptığı yatırımları protesto etmek amacıyla eylem başlattı. Üniversite yönetimi olayların önünü alamamış ve müdahale için polise başvurmuştu. ABD polisi de sert müdahalelerle 108 öğrenciyi gözaltına almıştı. Burada yanan ateş diğer üniversitelere de sıçramış, birçok üniversitede öğrenciler hem İsrail'in katliamlarını hem de okullarının işgale ve soykırıma verdiği finansal desteği protesto etmeye başlamıştı. Bu protestolar halen devam ediyor. 50'den fazla büyük üniversitede devam eden protestolarda şimdiye kadar öğretim görevlileri de dahil  1000'den fazla öğrenci gözaltına alındı.

Korkusuzca tankların yanına yaklaştı: Tanksavar mayınla milyonlarca liralık tankı saniyeler içerisinde havaya uçurdu Korkusuzca tankların yanına yaklaştı: Tanksavar mayınla milyonlarca liralık tankı saniyeler... Haberi Görüntüle

GUTERRES'TEN AÇIKLAMA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD'deki Filistin'e destek protestolarıyla ilgili, "Üniversiteler, akıllıca hareket ederek durumla baş etmeli." açıklamasında bulundu. ABD'deki üniversitelerde, Filistin'e destek protestolarındaki polis baskınlarına ilişkin bir soruya Guterres, "İfade özgürlüğü ve barışçıl gösteri hakkını güvence altına almak şart." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading