Yandex Metrica

Almanya'da Filistinli üniversite öğrencileri için skandal uygulama: Özür dilemek zorunda kaldılar

Almanya'da Filistinli üniversite öğrencileri için skandal uygulama: Özür dilemek zorunda kaldılar

Almanya'da Magdeburg Otto von Guericke Üniversitesi'nin Filistinli öğrencileri attığı mail üzerine üniversite rektörü Jens Strackeljan, özür dilemek zorunda kaldı. 

Dünya

13.05.2024, 17:39

Almanya'da Magdeburg Otto von Guericke Üniversitesi Rektörü Jens Strackeljan, tepkilere neden olan mailin ardından özür diledi. Üniversite yönetimi, üniversite okuyan 14 Filistinli öğrencinin uyruğuyla ilgili "vatansız" ifadesinin kullanılacağına dair öğrencilere mail göndermişti. 

Strackeljan, üniversitenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, öğrencilere gönderilen e-postadaki bildirimin gereksiz olduğunun ortaya çıktığını ve uygulanmayacağını belirterek, "İlgili öğrenciler derhal bilgilendirilecektir. Magdeburg Üniversitesi, yanlış bilgilendirme nedeniyle öğrencilerden içtenlikle özür diler." ifadelerini kullandı.

AB Temsilcisi'nden 'İsrail'e silah satmayın' çağrısı: 50 bin kişinin ölmesini mi beklememiz gerekiyor? AB Temsilcisi'nden 'İsrail'e silah satmayın' çağrısı: 50 bin kişinin ölmesini... Haberi Görüntüle

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

26 Nisan'da öğrencilere uyruk olarak "Filistin Toprakları" yazan 14 öğrenciye Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca gönderilen e-postada, Yüksek Öğrenim İstatistik Yasası'nda (HStatG) yapılan değişiklik nedeniyle "Filistin Toprakları"nın artık uyruk olarak kullanılamayacağı bunun yerine uyruk bölümüne "vatansız" bilgisinin girilmesinin gerektiği bildirilmişti

Konunun sosyal medyada gündem olmasının ardından üniversite yönetimi, geri adım atmak zorunda kaldı.

Kendisine e-posta gelen ve ismini vermeyen bir Filistinli öğrenci, X sosyal medya platformunda, "Talia Jane" adlı kullanıcıya yaptığı açıklamada, bu olayı "utanç verici" olarak niteleyerek, onur kırıcı bir davranış olarak gördüğünü ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Loading