Yandex Metrica

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin taktığı siyah sarığın anlamı neydi? İran’da sadece üç kişi taktı!

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin taktığı siyah sarığın anlamı neydi? İran’da sadece üç kişi taktı!

Milliyet Gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu, helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile ilgili pek bilinmeyen siyah sarık detayıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. 

Dünya

21.05.2024, 21:25

Helikopterde yaşamını yitiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tıpkı Ayetullah Humeyni ve şimdiki dini lider Ayetullah Ali Hamaney gibi 'siyah sarık' takardı. Bugüne kadar İran’da 3 kişide siyah sarık olduğunu belirten Civaoğlu, siyah sarıkın anlamını köşesinde anlattı. 

Helikopterde yaşamını yitiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tıpkı Ayetullah Humeyni ve şimdiki dini lider Ayetullah Ali Hamaney gibi “siyah sarık” takardı.

ABD'yi birbirine katacak itiraf: Cumhuriyetçiler ortaya çıkardı: Trump'ı ölüme mi gönderdiler? ABD'yi birbirine katacak itiraf: Cumhuriyetçiler ortaya çıkardı: Trump'ı ölüme mi... Haberi Görüntüle

SADECE 'SEYYİD'LERE TANINMIŞ BİR HAKTIR

Civaoğlu yazısında siyah sarıkın anlamıyla şu ifadelere yer verdi; 

Siyah sarık sadece “Seyyid”lere tanınmış bir haktır. Arapça bir kelime olan “Seyyid”, Peygamber Hz. Muhammed’in kızı Fatma ve torunları Hasan, Hüseyin, Zeynep, Rukiye ve Ümmü Gülsüm’ün soyundan olduğuna inanılanları kapsar. Kutsal bir tanımdır.

Erkekler için “Seyyid”, kadınlar için “Seyyide” sıfatı kullanılır. “Seyyid” sıfatı “şerefli, asil soylu, onurlu, kutsal, mübarek” anlamlarını kapsar. “Nesl-pak-i Muhammedi’ye mensup olup yüceltilmiş olanlardır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading