Yandex Metrica

Karadeniz'deki savaş gemisi imha edildi: Rus filosu ağır yaralı

Karadeniz'deki savaş gemisi imha edildi: Rus filosu ağır yaralı

Karadeniz'deki Putin filosu ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Ukrayna ordusu bu kez "Kovrovets" adlı bir Rus deniz mayın avcısını imha etti. 

Dünya

22.05.2024, 01:08

Ukrayna ordusu, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bir kez daha Rusya'ya hassas bir darbe indirmeyi başardı. 18 Mayıs'ı 19 Mayıs'a bağlayan gece, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin bildirdiğine göre, "Kovrovets" adlı bir Rus deniz mayın avcısı imha edildi.

Rusya'nın Karadeniz Filosunun bir parçası olan mayın tarama gemisi, Ukrayna Savunma Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi. Gemi, okyanuslarda dolaşan mayın temizleme gemilerini ifade eden, Rusya'da 266M Akvamarin Projesi kapsamında da bilinen Yurka sınıfına aitti. Görevi deniz mayınlarını aramak, tespit etmek ve yok etmek olan özel gemi ayrıca filoya öncülük ediliyordu.

61 metre uzunluğa ve 70'e kadar mürettebat kapasitesine sahip, şu anda yok olan değiştirilmiş versiyon, daha gelişmiş mayın tespit ve imha ekipmanına ve azaltılmış akustik profile sahip olmasıyla Sovyet öncüllerinden farklıydı.

Soykırımcı İsrail'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Biden-Netanyahu görüşmesi gerekçe gösterildi Soykırımcı İsrail'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Biden-Netanyahu görüşmesi gerekçe gösterildi Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DE İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR

Kyiv Independent'ta yer alan bir rapora göre gemi, 150 metreye kadar derinliklerdeki mayınları tespit etme kapasitesine sahipti ve iki adet 30 mm AK-230M deniz silahının yanı sıra yüksek çözünürlüklü Lynx radar sistemi ile donatılmıştı. Ukrayna Savunma Bakanlığı da X'te (eski adıyla Twitter) "Kovrovets"in imhasına ilişkin bir mesaj yayınladı.

Newsweek'e göre bu olayın, Rusya'nın Karadeniz Filosunun büyük kısmının bulunduğu işgal altındaki Kırım yakınlarında meydana geldiğine inanılıyor. Ancak kesin konum henüz doğrulanmadı.

Saldırı sırasında gemide bulunan mürettebat üyelerinin akıbeti henüz Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından tartışılmadı. Ancak Newsweek'in haberine göre Ukrayna, yalnızca 19 Mayıs'ta 1.000'den fazla Rus askerinin öldüğünü bildirdi . Vladimir Putin ve ordusu için bu, Karadeniz'deki pek çok aksilikten yalnızca biriydi.

Habere Tepki Ver

3

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading