Yandex Metrica

Gazze'de salgın tehdidi büyüyor! Yerinden edilen Filistinlilerde çok sayıda menenjit ve hepatit C vakası tespit edildi

Gazze'de salgın tehdidi büyüyor! Yerinden edilen Filistinlilerde çok sayıda menenjit ve hepatit C vakası tespit edildi

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları altındaki Filistinliler arasında menenjit ve hepatit C vakalarının tespit edildiğini duyurdu.

Dünya

25.04.2024, 12:59

Soykırımcı İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki saldırıları nedeniyle yerinden edilen Filistinliler arasında çok sayıda menenjit ve hepatit C vakalarının tespit edildiği bildirildi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırıları sebebiyle yerinden edilen Filistinliler arasında kanalizasyon suyunun taşması ve içme suyunun bulunmaması nedeniyle sağlık sorunları ortaya çıktığı aktarıldı.

Canlı yayında trajik ölüm! Yemek videosu çeken kadın hayranlarının gözleri önünde can verdi! Canlı yayında trajik ölüm! Yemek videosu çeken kadın hayranlarının gözleri... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA VAKA TESPİT EDİLDİ

Açıklamada, "Filistinlilerde çok sayıda menenjit ve hepatit C vakası tespit edildi." ifadesine yer verildi.

Sokaklarda ve çadırlarda kanalizasyonun taşması ve yeterli içme suyunun bulunmaması sonucu birçok salgın hastalığın yayıldığı ve bu durumun özellikle çocuklar arasında bir sağlık felaketi tehlikesi oluşturduğu uyarısında bulunuldu.

Bakanlığın açıklamasında, ilgili uluslararası ve insani kuruluşlara "gerekli ve hızlı bir şekilde müdahale etmeleri" çağrısı yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading