Yandex Metrica

Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak

Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak

Rusya ve Çin'den tarihi bir adım geldi. Bir süredir dolarla ticareti bitirmeyi hedefleyen iki ülke dolarla ticareti tamamen kestiğini duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov yaptığı açıklamada, "Rusya ve Çin karşılıklı ticarette dolar kullanmayı neredeyse tamamen bıraktı" ifadelerini kullandı.

Dünya

02.05.2024, 17:38

Moskova ve Pekin, ticari ve ekonomik ilişkilerini neredeyse tamamen dolardan arındırdı. İki ülke arasındaki karşılıklı ödemelerin %90'ından fazlası yerel para birimi olan ruble ve yuan ile yapıldı.

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez... Haberi Görüntüle

DOLAR KULLANIMI SIFIRA YAKLAŞTI

Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Rusya Federasyonu Konu Başkanları Konseyi toplantısında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya ve Çin karşılıklı ticarette dolar kullanmayı neredeyse tamamen bıraktı" şeklinde konuştu.

Lavrov, "Rusya-Çin ticari ve ekonomik iş birliği, kolektif Batı devletlerinin dedikleri gibi çarkları döndürme yönündeki ısrarlı girişimlerine rağmen aktif olarak gelişiyor" dedi.

Sözlerine devam eden Lavrov, "Bugün ikili ekonomik ilişkilerin tamamen dolarsızlaştırılması, karşılıklı ödemelerin yüzde 90'ından fazlası ulusal para birimine aktarıldı." dedi.

Soykırım çığlığı tüm ABD'yi sardı: Harvard'da Gazze kampı! Okul İsrail’in finansmanını açıklasın Soykırım çığlığı tüm ABD'yi sardı: Harvard'da Gazze kampı! Okul İsrail’in... Haberi Görüntüle

ÇİN VE RUSYA İŞ BİRLİĞİ

Lavrov şöyle devam etti:

"Enerji sektöründeki etkileşim istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Tarım ürünlerimizin Çin pazarına arzı artıyor. Yatırım ve sanayi alanlarında ortak projeler hayata geçiriliyor. Rusya ve Çin bu iş birliğinin karşılıklı faydası açıkça hissediliyor. "

Ayrıca Lavrov, Rusya ve Çin'in, çeşitli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan projelerin hayata geçirildiği bölgelerarası bağların güçlendirilmesine özel önem verdiklerini kaydetti.

Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Filistin'den Arap Birliği'ne olağanüstü toplantı çağrısı: İsrail'in soykırım suçları görüşülecek Haberi Görüntüle

ÇİNLİ TURİSTLER RUSYA'YA GELİYOR

Dışişleri Bakanı, Amur bölgesinin insani alanda Rusya-Çin ortaklığının güçlendirilmesindeki rolüne dikkat çekti.

Sözlerine devam eden “Bölgeler arası alışverişlerimiz, insani alandaki temaslarımız için olumlu bir arka plan oluşturmada önemli bir faktöre daha dikkat çekmek isterim. Uluslararası bayramlar ve iki devletin ortak unutulmaz tarihleri ​​vesilesiyle ortak spor ve kültürel etkinlikler, sınır bölgelerinde geleneksel hale geldi. Bu özellikle Amur bölgesi ve komşu Heilongjiang eyaleti için geçerli” dedi.

Amur Bölgesi Valisi Vasily Orlov, raporunda Çin ile iş birliğinin sürekli geliştiğini, dolayısıyla 2023'te dış ticaretin yüzde 50, tarım ürünleri ihracatının ise yüzde 70 arttığını kaydetti.

Çinli turist kabulünde ülke üçüncüsü olduk. Çin ile yaptığımız çalışmanın sonuçları, Başkan Vladimir Putin ve Rusya hükümetinin Blagoveshchensk'te federal öneme sahip bir Rusya-Çin ticari işbirliği merkezi oluşturma yönündeki talimatlarına yansıyor” dedi.

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading