Yandex Metrica

Esir takası görüşmelerinde yeni gelişme: CIA Başkanı William Burns Kahire'de

Esir takası görüşmelerinde yeni gelişme: CIA Başkanı William Burns Kahire'de

İsrail basınına göre CIA Başkanı William Burns, İsrail'le Hamas arasında deva eden esir takası müzakerelerine katılmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti. 

Dünya

05.05.2024, 18:37

İsrail'in Walla haber sitesi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'un İsrail ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerine katılmak üzere Mısır’ın başkenti Kahire’ye gittiğini yazdı. Yediot Ahronoth gazetesi de bu haberi doğruladı ve  adı açıklanmayan bir Mısırlı yetkilinin Burns'un bugün erken saatlerde Kahire Havalimanı'na geldiğini bildirdiğini aktardı.Bu arada aynı gazete İsrailli üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde İsrail'in Hamas'ın esir değişimi anlaşmasıyla ilgili tutumunu değiştirdiğini henüz duymadığını bildirdi. 

Çılgın projeyi duyurdular: 6. Nesil avcı uçağı 2030 yılında göklerde! Füzeleri bile hazır Çılgın projeyi duyurdular: 6. Nesil avcı uçağı 2030 yılında göklerde!... Haberi Görüntüle

HAMAS HEYETİ KAHİRE'YE GİDİYOR

Mısır basını Hamas hareketinden bir heyetin İsrail ile esir değişimi ve Gazze Şeridi'nde ateşkes konusunda görüşmek üzere yarın Kahire'ye geleceğini duyurdu. Dün açıklamalarda bulunan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'tan bir heyetin Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmelerini tamamlamak üzere Mısır'ı ziyaret edeceğini açıklamıştı. Yine Mısır basınınd çıkan haberlerde Hamas heyetinin Mısır'ın başkenti Kahire'den ayrıldığı ve Mısır'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması teklifine yazılı cevap vereceğini bildirmişti.

Soykırımcı Netanyahu hakkında dikkat çeken karar! Resmen terörist ilan edildi Soykırımcı Netanyahu hakkında dikkat çeken karar! Resmen terörist ilan edildi Haberi Görüntüle

YENİ BİR TEKLİF VAR DEMİŞTİ

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri de 29 Nisan'da yaptığı açıklamada Gazze için yeni bir teklif olduğunu söylemişti. Söz konusu teklifin 26 Nisan'da Hamas'a sunulduğu ve ve Hamas'ın teklif üzerinde çalıştığı belirtilmişti. 

ABD Başkan adayı Trump'tan çarpıcı açıklamalar: Bu işin sonunda 3. Dünya Savaşı var! ABD Başkan adayı Trump'tan çarpıcı açıklamalar: Bu işin sonunda 3.... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DE YÜRÜTTÜĞÜ SOYKIRIM

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda.

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading