Yandex Metrica

Gazze'nin bir başka yüzü: Kayıplar, enkaz altında kalanlar ve toplu mezarlar

Gazze'nin bir başka yüzü: Kayıplar, enkaz altında kalanlar ve toplu mezarlar

İsrail, 210 gündür dünyanın gözü önünde Gazze'deki sivilleri katlediyor. İşgal kuvvetlerinin 7 Ekim'den beri sürdürdüğü saldırılarda 10 bin lişinin kayıp veya enkaz altında kaldığı bildiriliyor. Bir de toplu mezarlar var ki şimdiye kadar 6 toplu mezar bulundu. Bu mezarlardan 471 Filistinli sivilin cenazesi çıkarıldı.

Dünya

06.05.2024, 21:44

İsrail, uluslararası kamuoyunun tüm uyarılarına ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan karara rağmen Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 10 bin kişinin kayıp veya enkaz altında kaldığı belirtildi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılarda 14 bin 944 çocuk ve 9 bin 849 kadının hayatını kaybettiği, 10 bin kişinin enkaz altında veya kayıp olduğu, hastanelere ulaşan ölü sayısının 34 bin 622, yaralı sayısının da 77 bin 867 olduğu kaydedildi. İsrail saldırılarından etkilenenlerin yüzde 72'sini ise kadın ve çocuklar oluşturuyor. İsrail ayrıca Filistinlilere ulaştırılacak yardımları da engelliyor. Engellemeler bazen sınır geçişlerine izin vermemekle bazen de İsraillilerin yarım tırlarına saldırılarıyla söz konusu oluyor. 

Kuzey Avrupa ülkesinden dev kıyak! 18 Bohdana obüsü alacaklar Kuzey Avrupa ülkesinden dev kıyak! 18 Bohdana obüsü alacaklar Haberi Görüntüle

SAĞLIK ÇALIŞANLARI HEDEF ALINDI

Açıklamada saldırılarında hiçbir sınır ve kural tanımayan İsrail'in 210 günde Gazze'ye 75 bin tondan fazla patlayıcı kullanarak saldırdığı aktarıldı. İsrail, saldırı sonrası olası tedavi imkanını da ortadan kaldırıyor. Bu süre zarfında 492 sağlık çalışanını ve 68 sivil savunma görevlisini öldüren işgal güçleri, hastane altyapılarını da yok etti. 

Azerbaycan'dan Ermenistan'a uyarı: Provokasyonlara son vermezseniz gerekli tedbirleri alacağız! Azerbaycan'dan Ermenistan'a uyarı: Provokasyonlara son vermezseniz gerekli tedbirleri alacağız! Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR ANNESİZ VE BABASIZ KALDI

Açıklamada İsrail'in Gazzeli 17 bin çocuğun ebeveynlerinden birini veya her ikisini hayattan kopardığı aktarıldı. Hayati tehlikesi bulunan ve yurt dışında tedavi edilmesi gereken yaralı sayısının 11 bin olduğu belirtilen açıklamada yetersiz sağlık hizmeti nedeniyle 10 bin kanser hastasının ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu vurgulandı. Açıklamada bulaşıcı hastalıkların kol gezdiği bölgede  1 milyon 95 bin bulaşıcı hastalık ve 20 binden fazla "Hepatit A" vakasının tespit edildiği bilgisi verildi.

İsrail'in bir yandan da keyfi gözaltılara devam ettiği belirtilen açıklamada 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 5 binden fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading