Yandex Metrica

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı

Amerika'da üniversiteler soykırıma karşı ayağa kalktı: Boğaziçi hocaları bu kez bahçeye çıkmadı

ABD üniversitelerinde öğrenci ve akademisyenler İsrail'in Gazze soykırımını protesto etmek için ayağa kalktı. On binlerce öğrenci, gözaltına alınıp tutuklanma pahasına onurlu direnişlerini sürdürürken, Türkiye'deki 'Amerikan' üniversitesi Boğaziçi'nde hocalar, İsrail'e karşı eylem olarak gösterilir korkusuyla bahçeye bile çıkamaz oldu.

Gündem

03.05.2024, 08:52

Yahudilerin Gazze soykırımı Amerikan gençliğini ayaklandırdı. Öğrenciler doğudan batıya onlarca üniversitede eylem için harekete geçti. Filistinlilere yönelik soykırıma dikkat çekerek ABD yönetimini uyaran öğrenciler, bazı eyaletlerde zor kullanılarak gözaltına alındı. 

Çocuk katliamının son bulması için Washington'u İsrail'e destek vermekten vazgeçmeye çağıran öğrencilerin yaka paça polis merkezlerine götürülmesi, ülke genelinde siyonist Yahudilere yönelik öfkeyi daha da artırdı. 

Pazartesi günü New York Üniversitesi'ndeki protestolarda yaklaşık 133 öğrenci tutuklanırken, Yale'deki mitinglerde de düzinelerce kişi gözaltına alındı. 

Yahudi lobisinin baskısıyla bir süre önce yönetimi değiştirilen Harvard Üniversitesi de Filistin gösterisi düzenlemek isteyen öğrencileri engellemek yolunda her şeyi yapıyor. Harvard yönetimi, kampüse tüm öğrencilerin girmesine izin vermiyor. 

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Sabri'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin tutumuna övgü: İslam dünyasına Türkiye çağrısı Mescid-i Aksa İmam Hatibi Sabri'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin tutumuna övgü:... Haberi Görüntüle

ODAK NOKTASINDA KOLOMBİYA ÜNİVERSİTESİ VAR

Protestoların en önemli adreslerinden biri New York'taki Kolombiya (Columbia) Üniversitesi oldu. Yerleşke bahçesinde çok sayıda çadır kuran öğrenciler Gazze'deki soykırımın durdurulması için günlerdir oturma eylemi yapıyor. Üniversite yönetimi, öğrencilere bahçeyi boşaltmaları çağrısında bulunurken polis zaman zaman müdahalede bulunuyor. 

Geçtiğimiz hafta New York polisi, Kolombiya Üniversitesi yerleşkesinde aralarında Demokrat Parti Kongre Üyesi İlhan Omar'ın kızının da bulunduğu 100'den fazla kişiyi tutukladı. 

ABD'deki İsrail yanlıları ise yasal protestoları istismar ederek Filistin eylemcilerini şeytanlaştırmak için her türlü yola başvuruyor. New York polisine başvuran bir Yahudi, İsrail bayrağı taşırken kafasına birinin taşla vurduğunu iddia ederek şikayetçi oldu. 

İsrail'e açıkça destek veren Kolombiya Üniversitesi Profesörü Yahudi Shai Davidai ise kampüse girişinin yasaklandığını iddia ederek kendisi gibi düşünmeyenleri 'antisemitizm' suçlamasıyla yaftaladı. 

Minneapolis'teki Minnesota Üniversitesi'nde ise polis, kütüphanenin önüne çadır kurmaya çalışan öğrencileri gözaltına aldı.

Siyonist Yahudilerce yönetilen ABD'de New York Polis Departmanı, New York Üniversitesi kampüsü yakınlarında toplanan ve yüzlerce öğrenciden grubu da 'yıkıcı ve düşmanca davrandıkları' gerekçesiyle zorla dağıttı. 

Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Avcılar'da metrobüste yangın: Durak kapatıldı Haberi Görüntüle

BOĞAZİÇİ HOCALARI SOYKIRIM KÖRÜ 

Soykırıma karşı öğrencilerin ve akademisyenlerin mücadelesi ABD topraklarında devam ederken, Türkiye'de Amerikalılar tarafından kurulmuş Boğaziçi Üniversitesi, İsrail katliamları konusunda '3 Maymun'u oynamaya devam ediyor.

3 yıl önce üniversitedeki yönetim değişikliğini protesto etmek için periyodik olarak bahçeye çıkıp ayakta bekleyen Boğaziçi hocaları, Gazze soykırımına ilişkin ABD ve İsrail'i protesto etme konusunda şimdiye dek kılını bile kıpırdatmadı. 

Cumhurbaşkanı'nın rektör atama tasarrufu sözkonusu olduğunda birdenbire aktivist damarları kabaran ve dünyanın en idealist protestocusu kesilen Boğaziçi akademisyenleri, İsrail'e karşı eylem olarak gösterilir korkusuyla 7 Ekim'den beri bahçeye bile çıkamaz oldu.

 

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğretim üyeleri, rektör ataması konusunda gösterdikleri duyarlılığın binde birini Gazze soykırımında yok edilmiş 45 bin insan için sergileyemedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Loading