Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD polisinden Gazze kampına şafak baskını: Çok sayıda öğrenci gözaltında

ABD polisinden Gazze kampına şafak baskını: Çok sayıda öğrenci gözaltında

ABD'nin Los Angeles kentindeki California Üniversitesi'nde Filistin'i destekleyen göstericilerin canlı kalkan oluşturmasıyla geri çekilen polis, takviye kuvvetle protestoculara müdahaleye başladı. Şafak baskınıyla birlikte kampın etrafındaki barikatlar kaldırıldı, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Dünya

17.05.2024, 13:23

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak Gazze'de ayladır soykırım yapan İsrail'in acımasızca saldırıları devam ediyor. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan ve sivilleri hedef alan terör devlet, 8 ay boyunca 36 bine yakın masum Filistinliyi katlederken 77 binden fazla kişi yaralandı.

Hamas ile ateşkes anlaşması sağlansa da sağlanmasa da Gazze'nin güneyinde yer alan Refah'a karadan gireceklerini belirten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, daha çok kan dökmenin planlarını yapıyor. Bebek katili Netanyahu, dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkarken İsrail'e karşı her yerde protestolar düzenleniyor.

Soykırım ortaklarının arası açıldı! Netanyahu'dan Biden'ın silah tehdidine dikkat çeken yanıt Soykırım ortaklarının arası açıldı! Netanyahu'dan Biden'ın silah tehdidine dikkat çeken... Haberi Görüntüle

GAZZE DESTEKÇİSİ ÖĞRENCİLERİNE SALDIRI

ABD’nin New York kentinde 18 Nisan’da başlayan ve ülke genelindeki üniversitelere hızlıca yayılan Filistin yanlısı protestolar sürüyor. ABD'nin Los Angeles kentindeki California Üniversitesi'nde (UCLA) Filistin'i destekleyen göstericilere polis zorbalık yapmaya devam ediyor. Gece vakti İsrail yanlısı maskeli grubun, kampüsteki çadır alanına saldırmasıyla tansiyon zirve yaptı.

Warren Buffett'tan tavsiye alma devri bitti: Yapay zeka sizin yerinize para kazanmaya hazır Warren Buffett'tan tavsiye alma devri bitti: Yapay zeka sizin yerinize... Haberi Görüntüle

ABD POLİSİ DEVREYE GİRDİ

İhabrın ardından olay yerine çok sayıda Los Angeles Polis Departmanı (LAPD) ekipleri geldi. ABD polisi, İsrail yanlısı grup ile Filistin destekçileri arasındaki arbedeyi yatıştırdı. ABD polis departmanı yaşanan geringliğin ardından yaptığı açıklamada kimsenin gözaltına alınmadığını ve gruplar arasındaki gerginliğin sona erdiğini duyurdu. ABD polisi, iki grup arasında yaşanan gerilim üzerine alandaki çadırların kaldırılmasını istedi.

1300 asker vuruldu, sınır hattında yeni cephe açıldı, taarruz devam ediyor 1300 asker vuruldu, sınır hattında yeni cephe açıldı, taarruz devam... Haberi Görüntüle

50 KİŞİLİK CANLI KALKAN

ABD medyası ise kampüs gösterilerinde Filistin'e destek vermek amacıyla çadırların kurulduğu alanı dağıtmak isteyen polise karşı 50 kişilik gösterici grubunun canlı kalkan oluşturduğunu duyurdu. ABD polisi, canlı kalkan grubunu dağıtmak için kampüse şafak baskını yaptı. Polis, grubu dağıtmak isterken Filistin destekçisi göstericilerle tartıştı. Tartışma daha sonra arbedeye dönüştü.

AB Temsilcisi'nden 'İsrail'e silah satmayın' çağrısı: 50 bin kişinin ölmesini mi beklememiz gerekiyor? AB Temsilcisi'nden 'İsrail'e silah satmayın' çağrısı: 50 bin kişinin ölmesini... Haberi Görüntüle

ÖLÜMCÜL OLMAYAN SİLAHLARLA MÜDAHALE

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre; arbedenin ardından polis, kampüsün bazı bölgelerinden çekildi. Daha sonra emniyet güçleri, takviye kuvvetle kampüse geri dönerek etrafı sardı. Çok sayıda polisin kamp alanının çevresine kurulan bariyerleri kırmaya çalıştığı ve plastik mermi atanlar gibi "ölümcül olmayan" silahlarla müdahalede bulunduğu kaydedildi.

Kırmızı bölge kuşatıldı! Tanklar konuşlandı siyonist ordudan yeni tahliye emri Kırmızı bölge kuşatıldı! Tanklar konuşlandı siyonist ordudan yeni tahliye emri Haberi Görüntüle

PLASTİK KELEPÇE İLE GÖZALTI

Üniversite gazetesinin sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan paylaşımda polisin göstericileri plastik kelepçeyle gözaltına almaya başladığı bildirildi. Öte yandan, bir grup göstericinin kampüsteki Royce Hall binasının girişlerini kapatarak üzerine "Gazze'ye özgürlük" yazdıkları kaydedildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading