Yandex Metrica

1300 asker vuruldu, sınır hattında yeni cephe açıldı, taarruz devam ediyor

1300 asker vuruldu, sınır hattında yeni cephe açıldı, taarruz devam ediyor

Bir süredir Ukrayna kuzeydoğusundaki Harkov kentini yoğun biçimde bombalayan Rus ordusu, sürpriz bir hamleyle sınır hattında yeni temas noktası açıp taarruz ederek ilerledi. Verdiği yoğun kayıplara rağmen Ruslar 4 köyü ele geçirdi. Çatışmaların sürdüğü bölge Harkov kentine yalnızca 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 

Dünya

20.05.2024, 14:24

Rus ordusu, Ukrayna kuzeydoğusundaki Harkov kentini ele geçirmek için Belgorod sınırında yeni cephe açarak taarruza girişti.

Bir süredir yoğun biçimde bombalanmakta olan kente doğru on binlerce askerle taarruza kalkan Ruslar, büyük kayıplar vermesine rağmen temas hattındaki 4 köyü ele geçirdi. 

Ukrayna medyası Strileça, Krasne, Pilna ve Borisivka yerleşimlerinin Rusların kontrolü altına girdiğini, Vovçansk, Strileça ve Hliboke çevresinde ise çatışmaların sürdüğünü kaydediyor.

Sözkonusu bölge Rus sınırına sadece 30 kilometre mesafede bulunuyor.

İngiliz savaş uçakları yeniden sınırda: Rus jeti bir kez daha havalandı İngiliz savaş uçakları yeniden sınırda: Rus jeti bir kez daha... Haberi Görüntüle

YOĞUN TAARRUZ 10 MAYIS SABAHI BAŞLADI

Yoğun top atışlarının ardından 10 Mayıs sabahı başlayan taarruz dalgası, Ukrayna birlikleri tarafından karşılanarak yavaşlatıldı. Savaş aynı zamanda daha güneydeki Avdiyivka cephesinde de sürüyor. Bölgede 24 ayrı Rus saldırısının püskürtüldüğü ifade ediliyor. 

Çatışmalar sırasında Rus birliklerinin 24 saat süresince 1300'ü aşkın ölü ve yaralı verdiği bilgisi ise cephedeki kanlı tabloyu gözler önüne serdi. 

Harkov Askerî İdaresi Başkanı Oleh Syniehubov, Rusların güdümlü füze, çok namlulu roketatar ve topçu sistemleriyle saldırıları sürdürdüğünü fakat ilerleme girişimlerinin başarısız olduğunu belirtti. 

Ruslar Harkov'a doğru taarruz ediyor.

Bölgeye yönelik yoğun saldırılar üzerine Harkov oblastının Çuhuhiv kasabasından binin üzerinde kişi tahliye edildi. 

Belgorod sınırında yeni cephe hattı oluşturarak başlayan saldırılar Ukrayna kenti Harkov'u tehdit ediyor. Bölgeye yalnızca 30 kilometre mesafede bulunan Harkov, son aylarda Ruslar tarafından yoğun biçimde bombalanıyordu. Enerji üretim tesisleri vurulan kent haftalardır elektriğe ulaşım sağlayamıyor. 

ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan neden çekildi? İlk kez ulusa seslendi Kamala Harris'e övgü yağdırdı ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan neden çekildi? İlk kez ulusa... Haberi Görüntüle

ISW: SALDIRI DİKKAT DAĞITMA AMAÇLI

Cephe hattındaki gelişmeleri günlük olarak takip ederek analiz yayınlayan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusların Harkov yönünde taktik kazanımlar elde ettiğine dikkat çekerek bu saldırıların doğudaki Ukrayna birliklerini bölmeyi amaçladığını kaydediyor. 

ISW tahminlerine göre Rus ordusunun bölgedeki girişimleri önümüzdeki günlerde artarak devam edecek. Ancak yine de son hamlenin 'sınırlı bir operasyon' olduğuna vurgu yapan ISW, "Sınırlı tarruz, Harkov şehrini kuşatmak ve ele geçirmek için geniş çaplı bir saldırı operasyonu başlatıldığı anlamına gelmiyor" yorumunda bulundu. 

Rus ordusu Harkov cephesinde bir grup Ukrayna askerini esir aldı

Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap verdi: En ufak bir şüphe yok! Zürafa Adası Türkiye'nin mi sorusuna emekli paşa Lozan maddeleriyle cevap... Haberi Görüntüle

RUSYA: 6 YERLEŞİM BİRİMİNİ ELE GEÇİRDİK

Cephe hattındaki duruma ilişkin bir açıklama yayınlayan Rusya Savunma Bakanlığı, Harkov bölgesinde 5, Donetsk bölgesinde de 1 yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi: 

"Kuzey Kuvvetleri Grubu'na bağlı birlikler, saldırılar sonucunda Harkov bölgesinde Borisovka (Borisivka), Ogurtsovo (Ogirtseve), Pletenevka (Pletenivka), Pılnaya (Pilne) ve Streleçya (Strileça) yerleşim birimlerini, Merkez Kuvvetleri Grubu'na bağlı birlikler de başarılı eylemleri sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Keramik yerleşim birimini kurtararak bölgedeki pozisyonlarını güçlendirdi."

Habere Tepki Ver

2

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading