Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunan medyasında böyle yankılandı: Dostluk elinin çok ötesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunan medyasında böyle yankılandı: Dostluk elinin çok ötesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Kabine Toplantısının ardından Yunanistan'la ilişkilere yönelik yaptığı açıklamaları Komşu medyasında geniş yankı uyandırdı. basınında geniş bir yankı uyandırdı. Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamasının Yunanistan'a dostluk elinin çok ötesinde bir anlam taşıdığını yazdı.

Dünya

19.05.2024, 17:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl sonu Atina’da görüştüğü Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Türk-Yunan ilişkilerinin yanısıra, önümüzdeki hafta Türkiye'ye gelecek. Yunan lider, Erdoğan ile bir araya gelecek ve ikili ilişkilerin yanı sıra birçok konuyu ele alacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Kabine Toplantısı sonrası önümüzdeki hafta gerçekleşmesi beklenen ziyarete ilişkin konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Haftaya pazartesi de Yunanistan Başbakan Sayın Miçotakis yine resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya gelecek. Çift başlı Selçuklu kartalı misali Doğu'yla ve Batı'yla ilişkilerimizi ortak çıkarlarımız temelinde geliştirmenin yollarını arayacağız." ifadelerini kullandı.

Avrupa, Çin eksenine kayıyor: ABD'yi kızdıracak adım Macron ve Xi Jinping'den geldi... Avrupa, Çin eksenine kayıyor: ABD'yi kızdıracak adım Macron ve Xi... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN SÖZLERİ YUNAN MEDYASINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyarete ilişkin sözleri Yunan medyasında geniş yer aldı.

Yunanistan'ın önde gelen gazeteleri arasında yer alan Kathimerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Çözülemeyecek sorunumuz yok" sözlerine dikkat çekti. Söz konusu haberde Erdoğan'ın şu sözlerini okuyucularına aktardı:

"Bölgemizdeki hiçbir ülkeyle çözülemeyecek sorunumuz yok. Diyalog ve müzakerenin açamayacağı kapının olmadığı inancındayız. Yeter ki diplomasiye olanak tanınsın, gerisi gelecektir."

Sokakta sigara içine dev ceza: Kameralar sizi tek tek gözetleyecek Sokakta sigara içine dev ceza: Kameralar sizi tek tek gözetleyecek Haberi Görüntüle

''DOSTLUK ELİNİN ÇOK ÖTESİNDE''

Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulunan Newsbeast.gr'de yer alan bir analizde, Miçotakis'in Ankara ziyareti için hazırlıkların hummalı bir şekilde sürdüğü belirtildi. Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamasının Yunanistan'a dostluk elinin çok ötesinde bir anlam taşıdığı ifade edildi.

Refah'ta katliam var! İsrail çocukların üzerine bomba yağdırdı: Ölüm kıskacı derinleşiyor Refah'ta katliam var! İsrail çocukların üzerine bomba yağdırdı: Ölüm kıskacı... Haberi Görüntüle

ATİNA BAZI KONULAR İÇİN HAZIRLIKLI

Habere göre, 13 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunan lider arasında yapılacak görüşmede siyasi diyaloğun gidişatı, Mutabakat Zaptı ve pozitif gündemin ele alınacak. Önümüzdeki hafta yapılacak görüşmede zor konuların ele alınması beklenmiyor ancak Atina Ankara'nın Ege ve İyon Denizlerinde ilan edilen deniz parkları konusunu gündeme getirmesi ihtimaline karşı hazırlıklı.

Paşinyan zorda: Ermeni Kilisesi başbakanın istifasını istedi Paşinyan zorda: Ermeni Kilisesi başbakanın istifasını istedi Haberi Görüntüle

MİÇOTAKİS NE DEMİŞTİ?

Miçotakis de geçtiğimiz günlerde Skai televizyonuna yaptığı açıklamada görüşmeye ilişkin şunları kaydetmişti;

"Türk-Yunan yakınlaşmasında ileriye doğru bir adım atmak. Bu yakınlaşma, bugüne kadar bazı önemli sonuçlar verdi. Önemli konulardaki görüş ayrılıkları malum. Ancak bu durum, görüşmeyeceğimiz, ilişkilerdeki düzelmeyi kabul etmeyeceğimiz, görüş ayrılıklarımıza ve olumsuz şeylere odaklanıp olumlu şeyler inşa etmek için gayret göstermeyeceğimiz anlamına gelmez" 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading