Yandex Metrica

Paşinyan zorda: Ermeni Kilisesi başbakanın istifasını istedi

Paşinyan zorda: Ermeni Kilisesi başbakanın istifasını istedi

Ermenistan'da Azerbaycan-Ermenistan sınır belirleme çalışmalarının durdurulması istemiyle geniş katılımlı bir miting düzenlendi. Ermeni Kilisesi tarafından düzenlenen mitingde Başbakan Paşinyan'ın istifsı istendi. Mitingde konuşan Başpiskopos Bagrat Galstanyan, Paşinyan'a istifa için bir saat süre verdi.

Dünya

19.05.2024, 21:01

Ermenistan'ın başkenti Erivan Başbakan Nikol Paşinyan karşıtı geniş bir mitinge ev sahipliği yaptı. Tavuş bölgesinin dini temsilcisi Başpiskopos Bagrat Galstanyan'ın organizasyonunda yapılan "Vatan İçin Tavuş" adını taşıyan yürüyüşe katılanlar Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Mitingde konuşma yapan Galstanyan, Başbakan Paşinyan'ın istifasını istedi ve bir saat süre verdi. Azerbaycan'la sınır belirleme çalışmaları yürütülmesine karşı çıkan binlerce kişi Paşinyan'ın toprak tavizi verdiğini düşünüyor. 

İsrailli teröristler Kudüs'teki UNRWA binasını ateşe verdi: 'Personelin hayatı risk altında' İsrailli teröristler Kudüs'teki UNRWA binasını ateşe verdi: 'Personelin hayatı risk... Haberi Görüntüle

BİR ARAÇ KALABALIĞIN ARASINA DALDI

Miting esnasında facianın eşiğinden dönüldü. Damperini kaldırdığı kamyonuyla kalabalığa doğru ilerleyen sürücü bir süre sonra durdu. Kamyon sürücüsü polisler tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken yaralı veya ölü sayısı hakkında bilgi verilmedi. Bu arada Paşinyan'ı istifaya davet eden Başpiskopos Galstanyan'ın geceyi protestocularla meydanda geçireceği bildirildi.  

Ermeni Apostolik Kilisesinin örgütlediği bazı vatandaşlar ve politikacılar, 4 Mayıs'ta Tavuş ve 8 Mayıs'ta Şirak bölgesi Gümrü şehrinden başkente yürüyüş başlatmış Galstanyan, yürüyüşe katılanlarla tüm Ermenileri dün yapılan Paşinyan karşıtı mitinge katılmaya davet etmişti.

12 saniyenin değeri tam 25 milyon dolar: MIT'li kardeşlerden büyük vurgun 12 saniyenin değeri tam 25 milyon dolar: MIT'li kardeşlerden büyük... Haberi Görüntüle

AZERBAYCAN İLER ERMENİSTAN ARASINA SINIR TAŞI YERLEŞTİRİLDİ

Geçtiğimiz ay Azerbaycan ile Ermenistan sınırında ilk kez sınır taşı yerleştirilmişti. Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı'nda işgal ettiği Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerini Azerbaycan'a iade etmeyi kabul etmiş, bu köylerle karşılarındaki Ermenistan köyleri arasında sınır hattının belirlenmesi yönünde mutabakat sağlanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading