Yandex Metrica

Refah'ta katliam var! İsrail çocukların üzerine bomba yağdırdı: Ölüm kıskacı derinleşiyor

Refah'ta katliam var! İsrail çocukların üzerine bomba yağdırdı: Ölüm kıskacı derinleşiyor

Dünya Kahire'den ateşkes sesinin yükselmesini beklerken, İsrail'in Refah katliamı ile sarsıldı. Hamas'ın kabul ettiği ateşkes kararını geri çeviren İsrail, Refah'ta çocukların üzerine bomba yağdırdı. 8. ayına giren İsrail soykırımı bugün yine korkunç görüntülere sahne oldu.  

Dünya

11.05.2024, 10:13

7 Ekim'den bu yana hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail, soykırımın 8. ayında eşi benzeri görülmemiş bir katliama imza attı. Şu ana kadar 37 bini aşkın masum Filistinliyi katleden katil İsrail  78 binden fazla kişinin ise yaralanmasına neden oldu. 

Dünya Kahire'den çıkacak ateşkes kararına odaklanmışken, dün İsrail uçakları Refah üzerinde soykırım broşürleri dağıttı. Acil tahliye kararının yazılı olduğu broşürlerde Gazzelilerin bölgeyi terk etmesi istendi. 

Söz konusu tahliye emrinden saadece bir kaç saat geçmeden bombardıman yağmuruna başlayan İsrail jetleri, bölgede bulunan tüm binaları yerle bir etti. O binaların içinde bulunan ve ölüme uykusunda yakalanan minik Filistinli çocuk ise dünyanın gündemine oturdu.

Fransız vekillerden Macron'a Filistin çağrısı: 'Diplomatik süreci başlatın' Fransız vekillerden Macron'a Filistin çağrısı: 'Diplomatik süreci başlatın' Haberi Görüntüle

ÖLÜM UYKUSUNDA YAKALADI

Gazze'den Mısır sınırında bulunan Refah kentine sürülen binlerce masum çocuktan sadece biri... İsrail'in bombardımanına uykusunda yakalanan minik Gazzeli çocuk betonların arasına sıkışmış cansız bedeni ile görenlerin yüreklerini dağladı. 

Bebek katili Netanyahu'nun işgalci ordusu ayrıca  Gazze'nin merkezindeki Nuseirat kampında bir bölgeyi bombaladı ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu.

Öte yandan Refah bombardımanından kurtulan bir adam o dehşet anlarını, "Yoğun bombardıman, çok çok yoğun bombardıman... Hava saldırıları, roketler, topçu bombardımanı, tank bombardımanı, insansız hava araçları - hepsi bize ateş ediyor

Hayatımda hiç - 69 yaşındayım - böyle bir bombardıman görmedim ve birçok savaşa tanık oldum. Bunun gibi bir savaş hiç görmedim.

Ve gerçekten ayrılmak, tahliye etmek istedim ama yapamadım. Sebebi de bu yaralı genci bulmuş olmamdı. Onu kurtardık ama tüm bölge tamamen ve tamamen yok oldu.” diyerek anlattı.

İsrail askeri eşek arısı yuvasına saldırdı: 1'i ağır 12 işgalci yaralı İsrail askeri eşek arısı yuvasına saldırdı: 1'i ağır 12 işgalci... Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

İsrail Refah operasyonuna dair açıklamalarda bulunan Hamas ise, "İşgal ordusunun bugün şafak vakti Mısır'la olan Refah sınır kapısına saldırması, uluslararası hukuk tarafından korunan sivil bir tesise yönelik tehlikeli bir tırmanıştır.

Bu saldırı, sınır kapısını kapatarak Nazi işgali tarafından imha savaşına ve sistematik açlığa maruz bırakılan kuşatma altındaki halkımıza acil yardım akışını engellemek suretiyle Şerit'teki insani durumu daha da kötüleştirmeyi amaçlamaktadır.

Hamas'ın arabulucuların önerisini onayladığını açıklamasının hemen ardından işlenen bu suç, işgalcinin, Netanyahu ve aşırıcı hükümetinin kişisel menfaatleri göstermektedir. Savaş suçlusu Netanyahu liderliğindeki aşırı Siyonist sağ tarafından yürütülen imha ve yerinden etme planının uygulanması için ateşkes ve tutukluların serbest bırakılması yönündeki arabuluculuk çabalarını sekteye uğratma niyeti doğrulanmaktadır.

ABD yönetimini ve uluslararası toplumu, Refah'ta ve tüm Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş yüz binlerce sivilin hayatını tehdit eden bu tırmanışı durdurması için işgalcilere yönelik baskı yapmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Zelenski silaha doymuyor: 'Doğu cephesi Rusların elinde' dedi yeni silahlar istedi Zelenski silaha doymuyor: 'Doğu cephesi Rusların elinde' dedi yeni silahlar... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DEN İSRAİL'E REFAH ÇAĞRISI

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Öncü Keçeli, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve rehine ile tutukluların karşılıklı serbest bırakılması konusunda yapılan son önerinin Filistin tarafınca kabul edilmesini memnuniyetle karşıladık.

Gazze’deki yıkım ve katliamın sona erdirilmesi yönünde böylesine olumlu bir gelişme yaşanmışken, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını artırması, Netanyahu Hükümetinin iyi niyetle hareket etmediğini bir kez daha göstermiştir

efah’a yapılacak bir harekat sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyecektir." diyen Keçeli, "İsrail’in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır. Refah’ta ve sınır kapısında statükoya süratle geri dönülmelidir" dedi.

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading