Yandex Metrica

Sitede Ara

Yorgunluk, mide bulantısı, dalgınlık, iştahsızlık probleminiz varsa dikkat! Tehlikeli o salgın hastalığa yakalanmış olabilirsiniz!

Yorgunluk, mide bulantısı, dalgınlık, iştahsızlık probleminiz varsa dikkat! Tehlikeli o salgın hastalığa yakalanmış olabilirsiniz!

Uzman doktorlar bu belirtileri gösteren kişileri uyardı. Bu belirtileriniz varsa acilen doktora gitmeniz gerekiyor. Mide bulantısı, iştahsızlık, dalgınlık, yotgunluk yaşıyorsanız dikkat edin.. Yeni çıkan tehlikeli salgın hastalığa yakalanmış olabilirsiniz... 

Sağlık

07.03.2024, 11:28

Yorgunluk, mide bulantısı, dalgınlık, iştahsızlık probleminiz varsa dikkat! Uzman doktorlar bu belirtilileri gösteren kişilerin bir uzmana görünmesini istedi. Yeni çıkan salgın hastalığa farkında olmadan yakalanmış olabilirsiniz.

Dr. İlksoy İkibiroğlu, konuuyla alakalı vatandaşları bilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Dr. İkibiroğlu, yorgunluk, mide bulantısı, dalgınlık, iştahsızlık belirtileri yaşayan kişilerin karaciğer yağlanması yaşayabileceğini açıkladı.

Bu tavalardaki ufak bir çatlak bile tehlikeli! Araştırmaya göre ölümcül sonuçları var Bu tavalardaki ufak bir çatlak bile tehlikeli! Araştırmaya göre ölümcül... Haberi Görüntüle

BU BELİRTİLERİNİZ VARSA DİKKAT!

Dr, İkibiroğlu, karaciğerin vücuttaki besinlerin kontrolünü sağladığını, zararlı maddeleri ayırarak temizlediğini belirtti. Bu sebepten dolayı sağlıklı bir karaciğerin genel sağlık durumunu koruduğunu vurguladı. Fakat karaciğer yağlanması yaşayan kişilerde bu dengenin bozulabileceğini açıkladı.

Karaciğer yağlanmasının belirtilerinin yorgunluk, mide bulantısı, dalgınlık, iştahsızlık, kilo kaybı olduğunu vurgulayan Dr. İkibiroğlu, bunlara ek olark, hemoroid, vücut ısısında artış, göz ve avuç içinde kızarıklık, ağız ve beden kokusunda değişikliğin karaciğer yağlanmasının belirtileri olduğunu ifade etti.

Boğmaca salgını 6 ayın altındaki bebekleri tehdit ediyor! İngiltere'de 5 bebek hayatını kaybetti Boğmaca salgını 6 ayın altındaki bebekleri tehdit ediyor! İngiltere'de 5... Haberi Görüntüle

KONUNUN UZMANINA GİTMENİZ GEREKİYOR!

Karaciğer yağlanması tedavisinin uzman bir doktor tarafından yapılması gerektiğini açıklayan Dr. İkibiroğlu, tedavi sürecinin yağlanmanın nedenlerine bağlı olarak değişebileceğini, bunu ancak iç hastalıkları uzmanının muayesini tarafından belirlenebileceğini açıkladı.

2 bin 500 yıl önce insanlarda hafıza kaybı var mıydı? İşte araştırmanın ilginç sonucu 2 bin 500 yıl önce insanlarda hafıza kaybı var mıydı?... Haberi Görüntüle

KARACİĞER YAĞLANMASI İÇİN NE GİBİ ÖNLEMLER ALINABİLİR?

Karaciğer yağlanmasını önlemek için kilo kontrolünün sağlanması gerektiğini vurgulayan Dr. İkibiroğlu, alkol kullanımının azaltılması, beslenme tarzında değişiklik yapılması gerektiğini belirtti.

Dr. İkibiroğlu, aşırı kalori içermeyen doymuş ve trans yağların düşük olduğu, zengin bir diyet listesi yapılması gerektiğini vurguladı.

Geliştirdiği tedavi ile kanseri yendi! Avustralyalı doktor Richard Scolyer MRI sonucunu paylaştı Geliştirdiği tedavi ile kanseri yendi! Avustralyalı doktor Richard Scolyer MRI... Haberi Görüntüle

KARACİĞER YAĞLANMASI NEDİR?

Karaciğer yağlanması, karaciğer hücrelerinde normalin üzerinde yağ birikmesi sebebiyle ortaya çıkan bir karaciğer hastalığı olarak bilinir. Oluşan bu yağlanmanın derecesi arttıkça karaciğerde iltihaplanmalar oluşmaya başlar ve organ fonksiyonlarında azalma meydana gelmektedir.

Hepatik steatoz olarak bilinen karaciğer yağlanmasında çeşitli nedenlere bağlı olarak fazla yağ depolanır ve zamanla karaciğer hasarına yol açtığı bilinmektedir. Genelde belirti göstermez fakat bazı durumlarda karın ağrısı, halsizlik ve kilo kayıpları görülebilir. Karaciğer yağlanması tedavisi, sağlıklı bir diyet listesi ve düzenli egzersizle obezite gibi risk faktörlerinin azaltılmasını içerir. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Sağlık


Loading