Yandex Metrica

TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında: Tek depoyla Gölcük'ten New York'a seyir

TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi tasarım aşamasında: Tek depoyla Gölcük'ten New York'a seyir

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Projesi Ofisi'nden Türk Donanması'nın gözdesi TCG Anadolu'ya abi geliyor. TCG Anadolu'dan daha büyük, daha geniş olacak yerli ve milli uçak gemisinin tasarım aşamasına geçildi. Tek depoyla Gölcük'ten New York'a yakıt takviyesi yapmadan gidebilecek kabiliyete sahip.

Savunma

05.05.2024, 23:54

Türk Donanması altın çağını yaşamaya devam ediyor. Baykar, TUSAŞ, HAVELSAN gibi savunma sanayii firmaları havacılıkta dünyaya yön vermeye devam ederken, Türk Deniz Kuvvetleri ise Mavi Vatan'da yerli ve milli gemileriyle gövde gösterisi yapmaya devam ediyor.

İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda TCG  Heybeliada, TCG Büyükada, TCG Burgazada, TCG Kınalıada gibi harikalar yaratılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Projesi Ofisi'ne yeni talimat geldi.

TCG Anadolu'dan daha büyük olacak Milli Uçak Gemisi

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı Haberi Görüntüle

TCG ANADOLU'DAN DAHA BÜYÜK, DAHA GENİŞ...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü (DPO), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını yerine getirmek için TCG Anadolu'nun abisi olacak Milli Uçak Gemisi tasarımına başladı. Tersane Komutanı Tuğamiral Erdinç Yetkin​​​​​​​ ile DPO Müdürü Doç. Dr. Mühendis Albay Hakan Uçar, yeni tasarlanan yerli ve milli uçak gemisi hakkında bilgileri paylaştı.

ADA sınıfı korvetlerden daha farklı kabiliyetlere, daha yüksek deplasmana sahip 113 metre uzunlukta ve 14.4 metre genişliğe sahip olacak olan Milli Uçak Gemisi, tek depoyla yakıt ikmaline ihtiyaç duymadan Gölcük'ten New York'a kadar aralıksız olarak gidebilme kapasitesine sahip olacak.

Roketsan üretimi ATMACA seyir füzesi.

İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler Haberi Görüntüle

120 DENİZ MİLİ MENZİLLİ ATMACA SEYİR FÜZESİ ENTEGRE EDİLECEK

MSB İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda üretilen Milli Uçak Gemisi'ne ROKETSAN tarafından geliştirilen 120 deniz mili menzile sahip ATMACA seyir füzesi entegre edilecek. TCG Anadolu'nun abisi olacak Milli Uçak Gemisi'nin üzerinde su üstü ve kara hedeflerine başarılı isabet yapmayı sağlayacak 76 milimetrelik baştopu bulunacak.

Yerli ve milli silah sistemleri ile donatılacak Milli Uçak Gemisi için Türk mühendisler tarafından Ar-ge çalışmaları yapılan Alper seyir ve gezi radarı, CENK hava arama radarı, Denizgözü Ahtapot sensörü yer alacak. Bunlara ek olarak Gökdeniz takip sensörleri entegre edilerek Milli Uçak Gemisi'nin gücüne güç katacak.

HAVELSAN, Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT)

Hindistan'da KINALIADA teyakkuzu: Çin casus gemisinden sonra şimdi Türkler! Hindistan'da KINALIADA teyakkuzu: Çin casus gemisinden sonra şimdi Türkler! Haberi Görüntüle

SAVAŞ HAREKAT MERKEZİ HAVELSAN'A AİT

Geminin beyni olarak belirtilen Savaş Harekat Merkezi'nin tüm yazılımlarını ise HAVELSAN üstlenecek. TCG Anadolu'dan daha büyük, daha geniş olacak Milli Uçak Gemisi'nin tasarımı ise yüzde 100 yerli ve milli.

Henüz konsept tasarım aşamasında olan Milli Uçak Gemisi'nde, Bayraktar TB2, ANKA, KIZILELMA, Milli Muharip Uçak KAAN ve birçok yerli ve milli  İHA/SİHA'ların konuşlandırılması amaçlanıyor. Geminin üretiminde Türk havacılık sektörünün önde gelen firmalarından BAYKAR ve TUSAŞ ile ortak çalışma gerçekleştiriliyor.

Habere Tepki Ver

16

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Savunma


Loading