Yandex Metrica

ASELFLIR-500 işaretledi: MAM-L vurdu: TB2'nin düşmana korku veren görüntüleri

ASELFLIR-500 işaretledi: MAM-L vurdu: TB2'nin düşmana korku veren görüntüleri

Türk savunma sanayii üreticisi ROKETSAN tarafından üretilen lazer güdümlü akıllı mühimmat ailesinden olan MAM-L ve ASELSAN mühendisleri tarafından üretilen ve dünyanın en iyi SİHA kamerası olarak bilinen ASELFLIR-500 TB2'ye monte edildi. Ortaya düşmana korku veren o görüntüler çıktı...

Savunma

17.05.2024, 19:36

ASELFLIR-500 işaretledi, MAM-L vurdu. TB2 düşmana adete korku pompaladı. ASELSAN bugün farklı bir X paylaşımı ile Türk Savunma Sanayii şirketlerinin birlikte geliştirdiği ürünler ile yaptığı operasyon görüntülerini kamuoyu ile paylaştı.

Baykar tarafından tarafından tasaralanan ve ihracat rekorları kıran TB2 Bayraktar'a dünyanın en iyi elektro-optik kamerası ASELFLIR-500 yerleştirildi. 

Bir dönem Türkiye'ye ambargo uygulamış yabancı firmaların ürünlerini 'çöp' durumuna sokan ASELFLIR-500 Baykar tarafından paylaşılan görüntülerde hareketli hedefi tespit ettiği görüntü. 

TCG ANADOLU'yu gören İran, Hyundai yapımı konteyner gemisine SİHA pisti koydu TCG ANADOLU'yu gören İran, Hyundai yapımı konteyner gemisine SİHA pisti... Haberi Görüntüle

ASELFLIR-500 HEDEFİ TESPİT ETTİ

Türkiye'yi alanında lider konuma getiren SİHA kamersı ASELSAN mühendisleri tarafından 3 yıllık bir çalışma sonunda geliştirildi. Türkiye'nin Suriye kuzeyine harekâtları sonrası Batılı ülkelerden kamera ambargosu gelince ASELSAN, acil ihtiyaçların hızlıca karşılanması için öncelikle CATS'i geliştirmiş ve bu kamera çok sayıda SİHA'da kullanılmıştı. 

Öte yandan söz konusu görüntülerde dikkat çeken bir diğer detay ise ASELFLIR-500'ün tespit ettiği hedefi imha eden Türk savunma sanayii üreticisi ROKETSAN tarafından üretilen lazer güdümlü bir akıllı mühimmatı MAM L oldu.

MAM ailesinin orta büyüklükteki üyesi olan MAM-L üşük ağırlığı ile özellikle insansız hava araçları ve hafif taarruz uçakları için, hava-yer görevlerine yönelik geliştirilmiştir. MAM-L, sabit ve hareketli hedeflere karşı alternatif harp başlıkları ile yüksek vuruş hassasiyeti ve etkinliğe sahiptir. 

HÜRJET havada ters döndü, çok daha fazlasını yapacak! Nefes kesen görüntüyü TUSAŞ paylaştı HÜRJET havada ters döndü, çok daha fazlasını yapacak! Nefes kesen... Haberi Görüntüle

MAM-L İMHA ETTİ

Normalde hareketli hedefin vurulması oldukça zor olduğu söylenen MAM-L ASELSAN'ın paylaştığı görüntülerde hedefi sektirmeden vurduğu görüldü. 

Öte yandan ikinci vuruşta ise yine işaretleme Baykar’ın TB2’si üzerinden yapıldı. ASELFLIR-500 tarafından tespit edilen hareketli hedef bu sefer KMC yani Kaideye Monteli CİRİT (KMC) Silah Sistemi tarafından atış gerçekleştirildi. Roketsan’ın ürünü olan KMC ve Cirit Füzesi, sabit hedefi başarıyla vurarak saf dışı etti.

Habere Tepki Ver

15

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading