Yandex Metrica

Türk Cobra-II Rus bombalarına meydan okudu: Çasiv Yar'daki ölüm yolundan böyle geçtiler

Türk Cobra-II Rus bombalarına meydan okudu: Çasiv Yar'daki ölüm yolundan böyle geçtiler

Gerçek savaş ortamında etkinliğini kanıtlamış Türk savunma sanayii ürünleri cephe hattında destan yazıyor. 2023 yılında Ukrayna'ya gönderilen Otokar yapımı Cobra-II zırhlısı, Bahmut yakınındaki stratejik Çasiv Yar'da Rus bombalarına meydan okudu. 'Ölüm yolu'ndan şarapnel yağmuru altında geçiş yapan Türk zırhlısı, Ukraynalı Kraken Alayı'nın Rus işgaline direniş aygıtı oldu. 

Savunma

21.05.2024, 17:32

Türk zırhlı araçları savaş cephesinde etkileyici bir performans ortaya koyuyor. Ukrayna'ya gönderilmiş BMC üretimi zıhlı personel taşıyıcı KİRPİ'lerin yoğun bombardımana rağmen görevini başarıyla yaptığını gösteren kayıtların ardından bu kez Otokar'ın Cobra-II (Kobra-2) adlı zırhlı aracı, savaş cephesinin en ön hattında görüntülendi. 

Ukrayna'da Cobra-II zırhlıları

Rus ordusunun ele geçirmek için yoğun saldırılarda bulunduğu Ukrayna doğusundaki Çasiv Yar kasabası, Cobra-II'ler sayesinde başarılı biçimde savunulmaya devam ediyor. Bölge yakınındaki Bahmut kentinin 2023 Nisan'ında Rusların eline geçmesinden beri stratejik Çasiv Yar'a yönelik saldırılar arttı. 

Son aylarda yoğun taarruz halindeki Rus birlikleri, 242 metrelik rakımından dolayı bölge hakimiyeti açısından son derece önemli görülen Çasiv Yar'ı her ne pahasına olursa olsun ele geçirmek istiyor. Neredeyse her 50 metreye bir bombanın düştüğü bölgede Ukrayna askerlerinin imdadına Türk zırhlıları yetişti. 

VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi teslimata başlıyor VENOM LR topunda hedef yıllık 100 milyon dolar! Türk şirketi... Haberi Görüntüle

BOMBALAR ALTINDA BÖYLE İLERLEDİ 

Ukrayna'ya geçtiğimiz yıl mayıs ayında gönderilmiş Cobra-II tipi zırhlı personel taşıyıcılar (ZPT/TTZA) yine Rus saldırısı altındaki Harkov kenti başta olmak üzere cephe hattının pek çok noktasında görüldü. 

Ukrayna ordusuna bağlı sosyal medya hesaplarından paylaşılan son kayıtlar ise savaş tecrübeli Türk zırhlılarının dayanıklılığına ilişkin çok önemli bir delil oldu.

Görüntülerde Bahmut yönünden ateşlenmiş top mermileri altındaki Cobra-II, Ukraynalı Kraken Alayı'na bağlı birlikleri gidecekleri yere başarılı bir şekilde ulaştırıyor. 

Yola döşenmiş mayının patlamasından neredeyse etkilenmeyen Cobra-II, birkaç metre yakınına düşen top mermilerine de meydan okuyor.

Cephe hattındaki şartları net biçimde gözler önüne seren kayıtta Türk zırhlısı, tamamıyla harap olmuş kasabanın yakınlarında şarapnel yağmuru altında yoluna devam ediyor. 

Economist'ten tank iddiası: Cephede sayı şimdiden 8 bin oldu! Hangarlar yakında boş kalabilir Economist'ten tank iddiası: Cephede sayı şimdiden 8 bin oldu! Hangarlar... Haberi Görüntüle

UKRAYNA TÜRK ZIRHLILARIYLA DİRENİYOR 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince bir dönem yoğun olarak kullanılan COBRA-1'lerin modern versiyonu olan COBRA-2, 11 kişiye kadar taşıyabildiği personelin hedef noktaya güvenli biçimde intikalini sağlıyor. 

Mayına dayanıklı zırhlı personel taşıyıcı (MRAP) ve taktik tekerlekli zırhlı araç (TTZA) sınıfında tanımlanan Cobra-II, ihracat başarılarıyla da adından söz ettiriyor. 

NATO üyesi Romanya, bir kısmı Bükreş'te montajlanması kaydıyla 1000'den fazla Cobra-II'nin tedariki için Otokar firmasıyla 1 milyar doları aşan sözleşmeye imza atmıştı. 

Geçtiğimiz yıl Güney Amerika ülkesi Ekvador'a da gönderilen Cobra-II, sonrasında Afrika ülkesi Fas'ın da ilgisini çekmiş ve 136 milyon dolarlık sözleşme imzalanmıştı. 

Ukrayna'ya kaç adet Cobra-II gönderildiği şimdiye dek gizli kaldı. Ancak BMC üretimi KİRPİ'den 200'ü aşan bir miktarda gönderildiği biliniyor. 

Habere Tepki Ver

10

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading