Yandex Metrica

Sitede Ara

ANKA-3 MİUS düşmana yağmur gibi bomba yağdıracak: İlk kez açıklandı

ANKA-3 MİUS düşmana yağmur gibi bomba yağdıracak: İlk kez açıklandı

ANKA 3 MİUS'un tasarımına yönelik planlamalar Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yayınlanan derginin 136 sayısında paylaşıldı. Bu bağlamdaa ANKA 3'ün bombardıman, istihbarat keşif, gözetleme ve elektronik harp amaçları için kullanılması hedefleniyor.

Savunma

16.05.2024, 18:38

ANKA 3 MİUS'un tasarımına yönelik planlamalar Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yayınlanan derginin 136 sayısında paylaşıldı. Bu bağlamda ANKA 3'ün bombardıman, istihbarat keşif, gözetleme ve elektronik harp amaçları için kullanılması hedefleniyor.

Türk Savunma Sanayisinin yeni gözbebeği KAAN-3 ayrıca radar izini azaltmak amacıyla boya uygulamalarının devreye sokulması, kapak tasarımlarında şevron yapının kullanılması kızılötesi izi azaltmak için ise egzoz tasarımının güncellenmesi gibi faaliyetler planlanıyor.

ANKA'nın kararlılık ve kontrollü kanatlar, kanatlar üzerindeki kanatçıklar kuyruk ve bunun üzerindeki çift etkili yön irtifa dümenleri ile sağlanmaktadır. 

AKSUNGUR'da ise ANKA'dan farklı olarak U şeklinde bir kuyruk, konvansiyonel çift dikey, ve arkasında yön dümenleri, konyansiyonel tek yatay kuyruk ve arkasında irtifa dümenleri kullanılmıştır. 

Azerbaycan kendi İHA'sını üretmeye başlıyor: TUSAŞ'ta eğitim gören gençler destan yazdı Azerbaycan kendi İHA'sını üretmeye başlıyor: TUSAŞ'ta eğitim gören gençler destan... Haberi Görüntüle

ANKA-3'ÜN TASARIM ÖZELLİKLERİ

Uçağın kanat formundaki ANKA 3'te kuyruk bulunmuyor. Kararlılık ve kontrol edilebilirliği için kanat arkasında yer alan elavon kontrol yüzeyleri ve açılan sürükleme dümeni olarak tabir edilen kontrol yüzeyleri bulunuyor.

İstenen kararlılık seviyesine bu kontrol yüzeylerinin otomatik kontrol algoritmalarıyla hareketlendirilmiş kontrol yüzey mekanizmalarına erişimin kolay olması ANKA'3'in tasarımında göz önünde bulundurulan faktörler arasında yer alıyor.

Dikey kuyrukların olmayışı hava alığının uçağın üstünde yer alması, hava alığının kıvrımlı olması, uçağın tasarımı esnasında açının az kullanılması uçağı oluşturan parçalar arasında dar açılar, girintiler, çıkıntılar olmaması gibi faktörler hava aracının radarlarda görünürlüğünü azaltıyor.

KAAN için o ülkeye resmî davet gitti: Gelin, Milli Muharip Uçak programına ortak olun KAAN için o ülkeye resmî davet gitti: Gelin, Milli Muharip... Haberi Görüntüle

"ANKA-3 İÇİN GÜN SAYIYORUZ"

Bu radar izi azaltıcı önlem ANKA 3 tasarımında önem arz ediyor. Türk Havacılık ve Sanayi tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk Uçan kanat formundaki insansız savaş uçağı ANKA 3 Muharip insansız uçak sistemi Mart 2023'te ilk kez görüntülenmişti. 

ANKA 3'ün teknik özellikleri ise yapılan sunumda açıklanmıştı. Burada konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil projeyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Kotil ANKA 3 Muharip İnsansız Uçak sisteminin ilk uçuşa hazırlandığını ifade etmiş, ANKA-3'ün uçuşuna gün sayıyoruz öncesinde küçük bir delta kanat yapıp uçurduk. Nasıl uçtuğunu biliyoruz demişti.

Habere Tepki Ver

21

1

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading