Yandex Metrica

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı

Fransızları ülkeden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında AKSUNGUR SİHA rüzgarı

Fransızları ülkesinden kovan Afrika ülkesi ÇAD semalarında TUSAŞ üretimi AKSUNGUR SİHA görüntülendi. Daha önce ANKA ve HÜRKUŞ'u satın alan ÇAD hükümetinin topraklarını Türk savunma sanayi ürünleri koruyacak.

Dünya

15.05.2024, 01:00

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlar ile ürettiği İHA/SİHA'lara dünya ülkelerinin yoğun talebi devam ediyor. Hava savunma sanayisinde adeta çığır açan Türk Savunma Sanayii piyasaya yön verdi. 2023 yılında TUSAŞ üretimi 3 adet HÜRKUŞ ve 2 adet ANKA İHA satın alan Çad hükümeti, geçtiğimiz günlerde envanterine Türk savunma sanayisinin önde gelen ürünlerinden AKSUNGUR SİHA'yı ekledi.

Ülkesinden Fransızları kovalayan Orta Afrika ülkesi ÇAD'ın kara ve hava bölgesi artık TUSAŞ üretimi ürünlere emanet. Sömürgeden kurtulan Afrika ülkeleri, toprak bütünlüğünü korumak için Türk savunma sanayi ürünlerine yoğun ilgi göstermeye devam ediyor.

Orta Afrika ülkesi ÇAD topraklarında görüntülenen AKSUNGUR SİHA

Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez kürsüde: Ölümden nasıl döndüğünü anlattı Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez kürsüde: Ölümden nasıl döndüğünü... Haberi Görüntüle

AKSUNGUR SİHA AFRİKA TOPRAKLARINDA

2023 yılında HÜRKUŞ ve ANKA SİHA satın alan Çad hükümeti, TUSAŞ üretimi AKSUNGUR SİHA'yı da kendi ordu envanterine kattı. Orta Afrika ülkesi ÇAD semalarında yerli ve milli imkanlar ile üretilen AKSUNGUR SİHA ilk kez görüntülendi.

Geçtiğimiz aylarda AKSUNGUR SİHA'yı satın alan Çad hükümeti, AKSUNGUR'u operasyonel olarak kullanmaya başladı. AKSUNGUR SİHA'nın üzerinde 8 adet ROKETSAN üretimi MAM-L mühimmatı olması dikkatlerden kaçmadı.

TUSAŞ üretimi AKSUNGUR SİHA

Seks tuzağı eğitimi alan Rus ajan meslek sırlarını açıkladı: Erkekler ne sever? Seks tuzağı eğitimi alan Rus ajan meslek sırlarını açıkladı: Erkekler... Haberi Görüntüle

AKSUNGUR SİHA'YI ÖNEMLİ KILAN ÖZELLİKLER...

TUSAŞ tarafından yerli ve milli olarak üretilen AKSUNGUR SİHA'yı öne çıkaran detayların başında ise 40 bin ft'e kadar çıkabilen, uzun süreli operasyonlarda oldukça etkilisi bir hava savunma aracı olmasıdır. 2023 Kasım ayında ilk kez milli motorumuz TEI-PD170 ile uçuş yapan AKSUNGUR,  41 saat havada kalarak rakiplerine gözdağı verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen AKSUNGUR, TUSAŞ'ın bugüne kadar ürettiği en büyük insansız hava aracıdır. Haberleşme uydusu sayesinde görüş hattı operasyon gerçekleştirme kabiliyeti bulunması AKSUNGUR'u önemli kılan detaylardan sadece bir tanesi. 

750 kilogram ağırlık kapasitesi bulunuyor. Saatte 250 kilometre hıza çıkabilen AKSUNGUR'un menzili 6 bin 500 kilometre. 60 saate kadar dayanıklılık süresiyle rakiplerinin çok ötesinde.

Habere Tepki Ver

59

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading