Yandex Metrica

Ortadoğu'da ateş büyüyor! Tahran tehdit etti: İsrail ordusu yedek askerleri göreve çağırdı

Ortadoğu'da ateş büyüyor! Tahran tehdit etti: İsrail ordusu yedek askerleri göreve çağırdı

Ölüm ablukasına aldığı Gazze'de dünya tarihinin en büyük katliamını yapan İsrail ile İran arasındaki gerilim büyüyor. Son olarak İran lideri Ali Hamaney'den İsrail'e yeni bir tehdit geldi. Rejime yakınlığı ile bilinen Tehran Times Hamaney'in açıklamalarını 'İsrail suratına tokat yiyecek' manşeti ile dünyaya duyurdu.

Dünya

17.04.2024, 19:14

7 Ekim'den bu yana İsrail ile İran arasında yaşanan sürtüşmeler artık zirveye ulaştı. Dün açıklamalarda bulunan İran lideri Ali Hamaney İsrail ordusunu adete tehdit etti. Hamaney'in sözlerini "İsrail suratına tokat yiyecek" başlığı ile duyuran Tehran Times, Hamaney İsrail'in bu iğrenç suçtan dolayı "yüzüne bir tokat" yiyeceğini bildirdi.

Tüm dünya İsrail'e karşı ayakta: Refah'a saldırı son nokta oldu! Tüm dünya İsrail'e karşı ayakta: Refah'a saldırı son nokta oldu! Haberi Görüntüle

"SİYONİSTLERİN ÇÖKÜŞÜ YAKLAŞACAK"

İsrail'i tehdit etmeye devam eden Hamaney "Siyonist rejimin Gazze'deki yenilgisi devam edecek ve bu rejim çöküşe yaklaşacak" ifadelerini kullandı. 

Biden'ın silah tehdidine Siyonist bakandan sert tepki: Onursuzluğu seçti! Nazilerle anlaşmaya benzetti Biden'ın silah tehdidine Siyonist bakandan sert tepki: Onursuzluğu seçti! Nazilerle... Haberi Görüntüle

İSRAİL YEDEK SUBAYLARINI GÖREVE ÇAĞIRDI

Tahran'dan gelen peş peşe açıklamalar ve tehditler üzerine herakete geçen İsrail ordusu tedir almaya başladı. Al Jazeera'da yer alan habere göre, yeni tedbirler alan İsrail, Şam'daki İran misyonuna saldırının ardından yedekleri göreve çağırdı.

Eurovision'da İsrail sorunu: Diskalifiye edilenler, Filistin yasağını delenler, İsrail'i protesto edenler ve Norveç'ten son dakika tepkisi... Eurovision'da İsrail sorunu: Diskalifiye edilenler, Filistin yasağını delenler, İsrail'i protesto... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN MİSİLLEME SALDIRISI 

Tehran Times'de yer alan haberin devamına "Bu, İsrail'in Şam'daki İran misyonuna aralarında üst düzey bir Devrim Muhafızları komutanının da bulunduğu çok sayıda kişiyi öldüren hava saldırılarının ardından İranlılardan bir tür misilleme saldırısı beklediği bir dönemde geldi" denildi.

900 yıllık hazine tüyleri diken diken etti: İçinde yok yok 900 yıllık hazine tüyleri diken diken etti: İçinde yok yok Haberi Görüntüle

HAVA SAVUNMA SİSTEMİNE DESTEK

Öte yandan Al Jazeera ise "İsrail ordusunun bir değerlendirme sonrasında hava savunma sistemlerini güçlendirmeye karar verdiğini, bunun da yedekleri çağıracağı anlamına geldiğini öğreniyoruz" şeklinde yorum yaptı.

ABD'den çok konuşulacak Ortadoğu itirafı geldi: Vurulan tüm İHA'lar bizim ABD'den çok konuşulacak Ortadoğu itirafı geldi: Vurulan tüm İHA'lar bizim Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Hafta başında Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçilik binası İsrail tarafından füzelerle vurulan İran, bu kez kendi topraklarında saldırıya uğradı. 

Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü: Refah planını tüm dünyaya ilan etti Netanyahu'nun gözünü kan bürüdü: Refah planını tüm dünyaya ilan etti Haberi Görüntüle

İRANLI KOMUTANLAR HEDEF ALINDI

Şam'daki büyükelçilik kompleksinde toplantı halinde olan Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi, yardımcısı Tuğgeneral Muhammed Hadi Hacı Rahimi ve diğer İranlı subaylar, F-35 savaş uçaklarından ateşlenen füzelerin hedefi oldu.

ABD veto etmişti: Filistin'in BM üyeliği yeniden gündeme geliyor ABD veto etmişti: Filistin'in BM üyeliği yeniden gündeme geliyor Haberi Görüntüle

14 KİŞİ HAYAYINI KAYBETTİ

Güpegündüz gerçekleşen saldırıda beş katlı bina yerle bir olurken, ölenler arasında Devrim Muhafızları'nın yurt dışı operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü'nün diğer subayları da vardı. Tuğgeneral Zahedi'nin Kudüs Gücü'nün Suriye, Lübnan ve Filistin komutanı olduğu biliniyordu. Toplam 14 kişinin öldüğü İsrail saldırısının yankısı dinmeden, bu kez İran'ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan'da patlama sesleri duyuldu. 

Apple, Vision Pro'yu ABD dışında satmaya hazırlanıyor: Türkiye'ye gelecek mi? Apple, Vision Pro'yu ABD dışında satmaya hazırlanıyor: Türkiye'ye gelecek mi? Haberi Görüntüle

2005'E KADAR UZANAN BİR MAZİ

Ceyş el-Adl adlı militan grup bölgedeki bir cephaneliği ele geçirip iki İran karakolunu bastı. Ceyş el-Adl grubu geçtiğimiz Ocak ayında dünya gündemine taşındı. Ortadoğu'daki savaş tüm hızıyla devam ederken, İran Pakistan topraklarında üslenen Ceyş el-Adl grubunu füzelerle vurdu. Saldırıya Pakistan misillemede bulunurken, İslamabad yönetimi Sistan ve Belucistan'daki Beluç ayrılıkçıların hedef alındığını duyurdu. 

Ortadoğu'daki çatışmanın bölge dışına taşacağı yönündeki korkuları tetikleyen restleşmede gözler Ceyş el-Adl ya da 'Adalet ve Eşitlik Ordusu' olarak bilinen gruba çevrildi. Yıllardır Tahran yönetimine karşı mücadele eden silahlı grup, 2005 yılında İran'ın o dönemki cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a suikast girişiminde bulundu. 

İşbirliği yapmayan her gruba saldırıyorlar: Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de muhalif Kürtlerin ofisini yaktı İşbirliği yapmayan her gruba saldırıyorlar: Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'de muhalif... Haberi Görüntüle

RASK'TA ŞİDDETLİ PATLAMALAR

Pakistan sınırında faaliyet gösteren Ceyş el-Adl’ın ABD ve İsrail tarafından desteklendiğini savunan İran, Çarşamba gününü Perşembe'ye bağlayan gece yarısı aynı grup tarafından saldırıya uğradı. Ceyş el-Adl militanları İran Devrim Muhafızları'na ait bir karargahı ele geçirdi. Rask ve Çabahar'daki polis karakolları da saldırıya uğrarken, militanlar ordu karargahındaki cephanelikten video kaydı paylaştı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Çabahar sokaklarında ellerinde ağır silahlar olan militanların İranlı güvenlik görevlileriyle çatıştığı görüldü. Rask'taki askeri tesiste yer alan cephanelikte ise gece yarısı kulakları sağır eden patlamalar gerçekleşti. İran devlet medyası saldırılarda en az beş güvenlik görevlisinin öldüğünü duyurdu, sabaha karşı İran Devrim Muhafızları'na ait helikopterlerin ve insansız hava araçlarının da çatışmaya katıldığı ortaya çıktı. 

Militanların Çabahar'daki donanma karargahını da ele geçirdiği yönünde doğrulanmamış bilgiler var. Uluslararası haber ajansı AFP, Sünni grup Ceyş el-Adl'in Aralık ayında bir karakola düzenlediği saldırıda 11 polisin öldürüldüğünü hatırlatıyor.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading