Yandex Metrica

Tüm dünya İsrail'e karşı ayakta: Refah'a saldırı son nokta oldu!

Tüm dünya İsrail'e karşı ayakta: Refah'a saldırı son nokta oldu!

İşgalci İsrail 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara harekatı başlattı. Filistinlileri köşeye sıkıştıran İsrail'e dünyadan arka arkaya tepkiler gelmeye devam ediyor. Mısır, Ürdün, İran, Çin, Fransa ve daha fazlası...  

Dünya

12.05.2024, 01:18

1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı başlatan İsrail'e tüm dünyadan tepki çığ gibi büyüyor. Gazze'de binlerce kişiyi katleden işgalci İsrail, Refah'a kara saldırısı başlattı.

Çin, Fransa, İran, Mısır, Ürdün ve Türkiye, Refah'a düzenlenen saldırıyla ilgili İsrail'e tepki gösterdi. 

Prens Laurent, Türkiye'nin savunma sanayisini öve öve bitiremedi: Avrupa'nın Türklerden öğreneceği çok şey var Prens Laurent, Türkiye'nin savunma sanayisini öve öve bitiremedi: Avrupa'nın Türklerden... Haberi Görüntüle

ÇİN VE FRANSA'DAN ORTAK AÇIKLAMA

Çin devlet başkanı Şi Cinping ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Refah'ta yaşanan olaylara ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

Liderler yaptığı açıklamada Gazze'de sivillerin uluslararası  insancıl hukuka uygun olarak korunmasının zorunlu olduğunu vurgulayarak, İsrail'in bu hareketinin Filistinlileri zorla yerinden edilmesine ve daha büyük insani felakete yol açacağı belirtildi.

Çin ve Fransa'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) daimi üyeleri olarak uluslararası güvenliğe ve istikrara yönelik tehditlere uluslararası hukuka uygun yapıcı çözümler bulmak için birlikte çalıştığı belirtilen açıklama, "Çin ve Fransa, terörist şiddet eylemleri ve sivillere yönelik ayrım gözetmeyen saldırılar dahil, uluslararası insancıl hukukun her türlü ihlalini kınamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "İki lider, İsrail'in Refah'a yönelik, Filistinlilerin zorla yerinden edilmesiyle büyük ölçekli insani felakete yol açacak harekatına karşı olduklarını ifade eder." ifadeleri kullanıldı.

Nikol Paşinyan'dan dikkat çeken Türkiye ve Azerbaycan açıklaması Nikol Paşinyan'dan dikkat çeken Türkiye ve Azerbaycan açıklaması Haberi Görüntüle

İRAN'DAN SİYONİSTLERE TEPKİ

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, Refah'a saldırı düzenleyen İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirmesine tepki gösterildi.

Kenani, "Bu eylem, savaşı durdurmaya yönelik uluslararası çabaları boşa çıkarma, bireysel ve Siyonist suç grubunun çıkarlarını korumak amacıyla gerçekleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

386 kilo kaldıran şampiyon 9.6 gramlık Rus kurşununa yenik düştü: Şampiyon halterci çatışmada hayatını kaybetti 386 kilo kaldıran şampiyon 9.6 gramlık Rus kurşununa yenik düştü:... Haberi Görüntüle

MISIR'DAN ULUSLARARASI ÇAĞRI

Mısır Dışişleri Bakanlığı:  ''Tüm etkili uluslararası tarafları İsrail'e müdahale etmeye ve krizi etkisiz hale getirmeye çağırıyoruz.'' ifadeleriyle, Refah'ta yaşanan katliama 'Dur' mesajı geldi.

Lübnan Başbakanı duyurdu: İsrail BM'nin 1701 sayılı kararını tam 35 bin kez ihlal etti Lübnan Başbakanı duyurdu: İsrail BM'nin 1701 sayılı kararını tam 35... Haberi Görüntüle

ÜRDÜN: DERHAL HAREKETE GEÇİLMELİ

Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

İsrail hükümeti, esirlerin serbest bırakılması ve ateşkesle ilgili müzakerelere şans vermek yerine Refah Sınır Kapısı’nı işgal etti ve açlık çeken Gazzelilere insani yardıma kapattı. Refah’a saldırısı yeni bir katliam tehdidini taşıyor.

Paşinyan zorda: Ermeni Kilisesi başbakanın istifasını istedi Paşinyan zorda: Ermeni Kilisesi başbakanın istifasını istedi Haberi Görüntüle

TÜRKİYE: NETANYAHU SAVAŞ SUÇLARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ!

Türkiye, İsrail ordusunun Refah kentine kara saldırısı başlatarak Gazze Şeridi'nin Mısır'a açılan sınır kapısının Filistin tarafını ele geçirmesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarına bir yenisini daha eklediğini belirtti.

Yılmaz paylaşımında şunları kaydetti:

"Hamas'ın Katar ve Mısır'ın ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onaylamasının hemen ertesi gününde, Refah'a kara saldırısı gerçekleştiren İsrail, 7 Ekim'den bu yana Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarına bir yenisini daha eklemiştir. Bu insanlık suçlarını işleyen Netanyahu ve ortakları ile buna sessiz kalan muktedirler er ya da geç bunun hesabını insanlık önünde vereceklerdir. Uluslararası hukuku ayaklar altına alarak hiçbir kuralı tanımayan İsrail yönetiminin işledikleri tüm bu suçlardan yargılanarak hak ettikleri cezaları almaları için elimizden gelen gayreti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde göstermeye devam edeceğiz."

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading