Yandex Metrica

Apple, Vision Pro'yu ABD dışında satmaya hazırlanıyor: Türkiye'ye gelecek mi?

Apple, Vision Pro'yu ABD dışında satmaya hazırlanıyor: Türkiye'ye gelecek mi?

Apple'ın 3.499 dolarlık Vision Pro'yu ilk kez ABD dışında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Teknoloji tutkunlarının merakla beklediği Vision Pro Türkiye'ye gelecek mi? Şirketin ilk etapta Çin, Japonya ve Almanya gibi ülkelere açılacağı bilgisi sızdırıldı. 

Dünya

15.05.2024, 00:14

Apple'ın 3.499 dolarlık Vision Pro'yu ilk kez ABD dışında piyasaya sürmeye hazırlandığı bildiriliyor ve karma gerçeklik kulaklığının uluslararası sunumunun şirketin önümüzdeki ayın başlarında yapılacak Dünya Geliştiriciler Konferansı'ndan kısa bir süre sonra başlaması bekleniyor . 

Pazartesi günü Gurman, Apple'ın "uluslararası mağazalarından yüzlerce çalışanını" Cupertino, California'daki ofislerine cihazın nasıl tanıtılacağını göstermek için uçurduğunu bildirdi. Gurman'ın kaynaklarına göre eğitim oturumlarının geçen hafta başladığı ve kursların tamamlanmasının dört gün kadar sürdüğü bildiriliyor.

Netanyahu ve Gallant için tutuklama! UCM'nin kararının 2 hafta içinde çıkması bekleniyor Netanyahu ve Gallant için tutuklama! UCM'nin kararının 2 hafta içinde... Haberi Görüntüle

VISION PRO DÜNYAYA AÇILIYOR

Eğitime Almanya, Fransa, Avustralya, Japonya, Güney Kore, Singapur ve Çin'den Apple çalışanları dahil ediliyor ancak görünen o ki şirket bu çalışanlara Vision Pro'nun gerçekte hangi lokasyonlarda piyasaya sürüleceğini söylemedi. Apple CEO'su Tim Cook Daha önce kulaklığın 2024'te Çin'e ulaşacağına dair söz vermişti. Bloomberg tarafından bildirilen diğer söylentiler de Apple'ın İngiltere ve Kanada'da lansmana öncelik vereceğini öne sürdü, ancak bu bölgeler burada özellikle bulunmuyor.

Ne olursa olsun, bu lansman yurt dışındaki müşterilerin Vision Pro'yu resmi kanallar aracılığıyla satın almaları için ilk fırsat olacak ve bu da cihaza gerekli satış artışını sağlayabilir. Apple kaç tane Vision Pro satıldığını bildirmese de Bloomberg, ABD'deki bazı Apple mağazalarının haftada yalnızca birkaç adet sattığını ve Hong Kong gibi yerlerdeki satıcıların bile cihazı perakende fiyatının altında listelediğini söylüyor.

Sınırlı sayıda uygulama ve göz yaşartıcı fiyat etiketi, Vision Pro'nun ana akım çekiciliğini etkileyen faktörlerden sadece birkaçı, ancak sanal gerçeklik teknolojisinin daha az niş olduğu Çin ve Japonya gibi ülkelerde daha iyi performans gösterebilir.

Mevcut çalışan eğitimi, görünüşe göre ABD merkezli Apple çalışanlarının ABD lansmanına hazırlanmak için neler yaptığını hatırlatıyor; bu da, bir ürün demosu talep etmeleri halinde uluslararası müşterilere yaklaşık 20 dakikalık bir sunum sunulabileceği anlamına geliyor. Bloomberg'e göre ABD'deki rezervasyonlar önemli ölçüde düştü.

Türkiye diplomatik güç haline geldi: Araştırma şirketinden dikkat çeken analiz: Fransa ve Japonya'yı geride bıraktık! Türkiye diplomatik güç haline geldi: Araştırma şirketinden dikkat çeken analiz:... Haberi Görüntüle

APPLE VISION PRO TÜRKİYE'DE SATILACAK MI?

Şirketin ilk etapta Fransa, Avustralya, Japonya, Güney Kore, Singapur ve Çin'den gelen çalışanlarına eğitim verdiği biliniyor. Türkiye için henüz bir adım atılmadı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading