Yandex Metrica

ABD'den çok konuşulacak Ortadoğu itirafı geldi: Vurulan tüm İHA'lar bizim

ABD'den çok konuşulacak Ortadoğu itirafı geldi: Vurulan tüm İHA'lar bizim

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan İsrail binlerce masum insanı katletti. Öte yandan dünya İsrail'in yaklaşık 2 milyon kişinin yaşadığı Refah'a yönelik geniş çaplı saldırısını beklerken ABD ordusundan savaşın 212. gününde bir itiraf geldi.

Dünya

16.05.2024, 11:12

ABD medyasına konuşan üst düzey ABD'li deniz subayları, İsrail ordusunun dost ateşi yaparak kendi İHA'larını vurduğunu ve bu vurulan İHA'ların ABD tarafından temin edildiğini bildirdi.

Söz konusu yetkili yaşananlarla ilgili, "İsrail'de devre dışı bırakılan İHA'ların çoğu dost ateşi yüzünden oluyor. Kendi İHA'larını düşürüyorlar" İHA ve dron benzeri hava araçları konusunda İsrail'in hiçbir toleransının olmadığını hatırlatan yetkililer, Tel Aviv kanadının herhangi bir tehlikeye karşı düşünmeden hareket ettiğini kaydetti.

Avustralya'da Filistin hazımsızlığı: Meclis'te kefiye takılması yasaklandı Avustralya'da Filistin hazımsızlığı: Meclis'te kefiye takılması yasaklandı Haberi Görüntüle

DEMİR IŞIK SİSTEMİNİ DE KATACAK

ABD'li yetkililer ayrıca bu hatalı hedef almaların dron sayısının artması durumunda devam edeceğini bildirdi. Öte yandan an itibariyle İsrail ordusu hava savunma sistemi olarak demir kubbe ve Arrow-3, Arrow-2 ve Davud'un Sapanı sistemlerini kullanıyor.

İsrail ordusu önümüzdeki yıllarda envanterine lazer ışınıyla çalışan "Demir Işık" sistemini de katacak. Bu sistem Yaklaşık 100 kilowat gücünde bir lazer ışınının yardımıyla çalışıyor ve havadaki roketleri daha uygun bir maliyetle hedef alıyor.

Habere Tepki Ver

5

1

0

0

0

0

5

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading