Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'in Mescid-i Aksa planı belli oldu! İslam dünyası hedef alındı

İsrail'in Mescid-i Aksa planı belli oldu! İslam dünyası hedef alındı

İsrail hükümeti, iktidar ortağı aşırı sağcıların talebinin aksine ramazan ayında işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da Filistinlilerin ibadet etmesine kısıtlama getirmeyecek.

Dünya

20.03.2024, 10:15

7 Ekim Cumartesi sabahından bu yana ABD'nin koşulsuz desteğini arkasına alarak Gazze'de aylardır soykırım yapan ve 30 binden fazla masum Filistinliyi katleden İsrail'in saldırılarında 5 ay geride kalırken terör devletinden Ramazan ayı öncesi insanlık dışı bir talep geldi.

İsrail'de aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, Polis Komiseri Kobi Shabtai’den, 11 ayın sultanı olan milyonlarca müslümanın dört gözle beklediği Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yalnızca birkaç bin Müslümanın girmesine izin verilmesini talep etmişi ancak dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İsrail Başbakanlık Ofisinden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, hükümet üyeleri ve güvenlik yetkilileriyle Filistinlilerin ramazanda Mescid-i Aksa'ya girişlerine ilişkin yaptığı toplantıdan çıkan kararlar paylaşıldı.

Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti Haberi Görüntüle

BELİRLİ SAYIDA MÜSLÜMAN GİRECEK

Ramazan ayının ilk haftasında önceki yıllarda olduğu gibi aynı sayıda Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verileceği belirtildi. Açıklamanın devamında kararın ramazanda düzenlenecek haftalık güvenlik ve asayişe ilişkin durum değerlendirmesiyle gözden geçirileceği ifade edildi.

4 Avrupa ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: İsrail'e karşı diplomatik zafer 4 Avrupa ülkesi Filistin'i tanımaya hazırlanıyor: İsrail'e karşı diplomatik zafer Haberi Görüntüle

NETANYAHU HÜKÜMETİNE ELEŞTİRİ

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Netanyahu hükümetinin söz konusu kararının ardından İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in, "Geçmiş yıllarda olduğu gibi ramazan ayında da Tapınak Tepesi'ne (Mescid-i Aksa) hac ziyaretine izin verilmesi kararı, Başbakan Netanyahu ve küçük kabinenin 7 Ekim'de hiçbir şey yaşanmadığını düşündüğünü gösteriyor." yorumunu yaptığını aktardı.

Donald Trump'ın cinsel sırları ortaya döküldü: Bana kızım Ivanka'yı hatırlatıyorsun Donald Trump'ın cinsel sırları ortaya döküldü: Bana kızım Ivanka'yı hatırlatıyorsun Haberi Görüntüle

İSRAİLLİLERİN HAYATLARI TEHLİKEDE

Ayrıca Kanal 12, Ben-Gvir’in ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerine herhangi bir kısıtlama getirilmemesi kararının İsraillilerin hayatını tehlikeye attığını ve Hamas'ın zafer kazandığına ilişkin bir tablonun ortaya çıkmasına neden olabileceğini iddia ettiği kaydedildi.

İsrail askerleri insani yardım konvoyunu vurdu: AB'den sert tepki İsrail askerleri insani yardım konvoyunu vurdu: AB'den sert tepki Haberi Görüntüle

''İSRAİL ZAFET KAZANMADI''

Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti;

"Hamas'ın Mescid-i Aksa'da kutlama yapmasının İsrail'in zafer kazanmadığı anlamına gelecek.''

İsrail kimliği taşıyan Filistinliler, Batı Şeria'da yaşayan Filistinli kadınlar ve 50 yaş üstü erkekler geçen yıl Mescid-i Aksa'ya girebiliyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading