Yandex Metrica

Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti

Son dakika... Hamas, ateşkes önerisini kabul etti

Hamas'tan yapılan açıklamada Mısır ve Katar'ın Gazze'deki ateşkes önerisinin kabul edildiği açıklandı.

Dünya

13.05.2024, 11:35

Hamas'tan yapılan açıklamada Mısır ve Katar'ın Gazze'deki ateşkes önerisinin kabul edildiği açıklandı.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirdi.

Hamas'ın internet sayfasından yaptığı yazılı açıklamaya göre, Heniyye, Katar ve Mısır'a Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşması için sundukları önerileri kabul ettiğini iletti.

Açıklamada, Heniyye'nin Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ile telefon görüşmesi yaptığını ve kendilerine ateşkes anlaşması ile ilgili sundukları önerileri Hamas Hareketi'nin onayladığını duyurdu.

Açıklamada, sunulan teklif ve önerilerin içeriği hakkında bilgi paylaşılmadı.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada ise Mısırlılarla tartışılan anlaşmanın farklı olduğu iddia edildi. Hamas'ın farklı bir belgeye onay verdiği belirtilen açıklamada Hamas, aldatmaca yapmakla suçlandı.

Bu arada İsrailli bir yetkili Hams'ın kabul ettiği anlaşmanın detaylarını beklediklerini söyledi. İsrail Devlet Televizyonu KAN’a konuşan İsrailli bir yetkili, Hamas’ın Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onaylamasına dair açıklamada bulundu.

Habere göre, İsrailli yetkili, Hamas'ın duyurusunun ayrıntılarını beklediklerini ve "Hamas’ın yanıtını inceleyeceklerini" kaydetti.

İsrailli yetkili ayrıca, "Hamas'ın neyi kabul ettiğini ve neyi kabul etmediğini anlamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading